Novice

1/4 FINALE POKALA TOP TEAMS

Kljub slovenski zmagi in preboju v ¼ finale je turško moštvo Fenerbahce terjalo svoj davek. Kar nekaj igralcev Autocommercea je že pred tekmo in po njej napadla viroza, z bolečinami v hrbtu pa sta se ubadala Šmuc in Čuturič. Prav za slednje težave razlog tiči najbrž v izredno trdi podlagi Carigrajske dvorane, ki je najbrž povzročila težave omenjenih igralcev. Kljub vsem oviram so Autocommerceovci v tem obdobju zabeležili tri nove zmage v domači dvorani v srednjeevropski ligi, s tem pa so se le še bolj utrdili na vrhu lestvice.

 

Romunsko moštvo Constanta je izkušeno moštvo o katerem trener Autocommereca Baltić pravi sledeče:  »Po tekmi s Turki sta imela poškodbi Čuturič in Šmuc, ki sta ju že sanirala, prav tako po prestani virozi Škorc, Flajs in Barreto že normalno trenirajo. Stanje se je tako po vseh težavah spet normaliziralo. Na pot gremo že en dan prej kot običajno, da bomo imeli normalne pogoje ter čas za regeneracijo od poti in da po prihodu v Constanto opravimo normalen trening. Romune ne poznamo dobro, imamo le informacije z njihove tekme 1/8 finala pokala Top Teams proti Nizozemcem. Imajo tri romunske reprezentante, od katerih sta dva v prvi šestorki, to sta podajač Ilies in bloker Began. V moštvu igra kar šest tujcev, najbolj nevarni so Brazilec Nemer, Poljak Gabrych ter izvrstni turški korektor Togan. Gre za zelo izkušeno ekipo, kar kažejo tudi njihovi rezultati, ki so podobni našim. So aktualni prvaki Romunije in imajo visoke cilje tudi v pokalu Top Teams, kako resno so se lotili stvari, pa dokazuje dodatni »nakup« kar šestih tujcev. Naš cilj je jasen, prišli smo predaleč, da bi sedaj odstopili od cilja, že na prvi tekmi si želimo zmage. »

 

Tekma bo na sporedu v sredo, 31.januarja v tamkajšnji športni dvorani, ki sprejme okrog 2000 gledalcev, pričetek pa bo ob 17.uri po slovenskem času.

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?