Novice

14. krog in 14. zmaga

ACH Volley Ljubljana : Panvita Pomgrad 3:0 (21, 18, 26)

ACH Volley Ljubljana: Flajs, Đirlić, Babkov, Kovačič, Purić, Pavlović (9), Satler, Pleško, Brulec (5), Planinc, Kök (15), Mihajlović (13), Pokeršnik (9), Videčnik (10).

Panvita Pomgrad: Pečnik, Banič, Ratkai S., Grut (11), Rojnik (10), Felkar, Ratkai J., Flisar (5), Javornik (8), Bogožalec (13), Bedrač, Hrastovec, Kasnik (1).

Hala Tivoli, 3. 2. 2018, 50 gledalcev, 1. sodnik: Marko Seifried (Maribor), 2. sodnik: Nina Juraja (Prevalje)

V 14. krogu državnega prvenstva sta moči v Tivoliju pomerila ACH Volley Ljubljana in Panvita Pomgrad. Oranžni zmaji niso imeli težav in z zmago 3:0 potrdili primat na vrhu lestvice.

Srečanje se je začelo izenačeno (8:7), do drugega tehničnega odmora pa so si Ljubljančani nabrali prednost 3 točk (16:13). To so s pridom izkoristili in zahvaljujoč predvsem učinkovitemu napadu gostom niso dovolili, da bi se do konca niza še približali (23:19). Prvi niz, ki se je končal pri rezultatu 25:21, je zapečatil Matej Kök.

Tudi v drugem nizu so pobudo prevzeli domačini (8:6). Predvsem 10. pridobljena točka je omembe vredna, ko je po izjemni obrambi Köka na kolenih napad uspešno zaključil Pokeršnik (10:7), Brulec pa je še enkrat več dokazal prevlado na mreži (14:11). V nadaljevanju so slovenski prvaki nadaljevali s čvrsto igro (22:16), po napaki Panvite pa se je drugi niz končal s 25:18.

Tretji niz je bolje pričela gostujoča ekipa (5:8), vendar so se zmaji z močnimi zaključnimi udarci Mihajlovića in uigrane naveze Brulec-Videčnik hitro približali (12:12). Gostje so še naprej držali stik z oranžnimi zmaji (16:15) in tudi v končnici niso popuščali (22:23). V napetem zaključku so bolj zbrano igro pokazali domačini in zasluženo slavili z 28:26 v zadnjem nizu.

Topovšek Sašo, trener Panvite Pomgrad: ''Ta trenutek je ACH Volley Ljubljana vsekakor boljša ekipa. Na naši strani imamo na pol poškodovanega igralca, za katerega nimamo enakovredne zamenjave in to nam predstavlja težavo. Poskušali smo vse, vendar so premočni.''

Matej Mihajlović: ''Odigrali smo dobro tekmo, na nasprotnike pa smo se tudi ustrezno pripravili. Morda smo v zadnjem nizu naredili nekoliko več napak, vendar mislim, da smo v končnici to lepo popravili.''

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?