Novice

3. krog DP - OK Maribor:ACH Volley

Ljubljana, 14. oktober -  To soboto, 15. oktobra ob 20. uri  čaka moštvo ACH Volleya druga tekma sicer 3. kroga državnega prvenstva. Aktualni državni prvak se odpravlja v mariborsko dvorano Tabor, njihov gostitelj pa bo ekipa OK Maribor, ki jo letos vodi nekdanji odbojkar ACH Volleya, Sebastijan Škorc.

Mariborčani so letošnjo sezono začeli  z dokaj prenovljeno, predvsem zelo mlado ekipo, za njihovega trenerja, Škorca pa je to krstna sezona v novi vlogi, čeprav se tudi stare še ne bo odrekel, kar pomeni, da bomo popularnega Škorota videvali tudi na igrišču.  Moštvo Maribora so konec lanske sezone zapustili  Tin Vrabl, Matej Mihajlović in Dušan Stevović, v novi sezoni pa so v svoje vrste privabili predvsem igralce iz Frama, saj se je framski odbojkarski klub – znan tudi po odličnih športnih pedagogih, pri katerih so se leta kalili mladi slovenski odbojkarji – odpovedal udeležbi v 1. ligi, predvsem zaradi pomanjkanja finančnih sredstev. Tako letos igrajo v vrstah Mariborčanov Jernej  Detela, Vasja Plesec in Denis Ploj, pomočnik glavnega trenerja Sebastijana Škorca pa je Alen Kranjc. Častni predsednik kluba je Zlatibor Kranjčič, predsednik pa Peter Škundrič. Skupaj so si zadali tudi dolgoročni cilj, to je ponovna vrnitev v sam vrh slovenske odbojke, kamor so Mariborčani nekoč že sodili.

Ekipa OK Maribora je v letošnjem DP odigrala že dve tekmi in dosegla polovičen izkupiček. Presenetljivo je z rezultatom  3:2 v nizih  premagala ekipo  UKO Kropa in to celo v njihovi dvorani Radovljici, izgubila pa to sredo doma  z rezultatom 3:0 v nizih  -po sicer zelo vzpodbudnem prvem nizu, ko so Mariborčani vodili celo 16:10 -  proti ekipi Astec Triglav.

Kot rečeno, se bo moštvo ACH Volleya, skupaj s strokovnim štabom v soboto popoldne podala na pot v Maribor. In z njo tudi dva bivša člana omenjenega kluba Alen Šket in Matevž Kamnik, slednji žal, zaenkrat še vedno le kot gledalec. In kaj pričakuje Šket od jutrišnjega srečanja? »Pričakujem predvsem zanimiv dvoboj, saj sem slišal, da so odbojkarji OK Maribora pod vodstvom našega reprezentančnega, sicer bivšega klubskega  soigralca Sebastijana Škorca zelo veliko delali in, da so v tem času tudi veliko napredovali. Ne vem sicer, ali bo Škoro jutri tudi v postavi, ki bo igrala proti ACH Volleyu, vesel pa bi bil, če bi igral. Kakor koli, vsekakor pričakujem še eno zmago našega moštva,« je dejal Alen Šket. In ker je dilema in vprašanje obviselo v zraku, smo poklicali še Sebastijana Škorca, ki je dejal, da se v klubu izredno veselijo srečanja z »velikim ACH Volleyem, saj so takšne tekme zelo dobrodošle tako za naše precej pomlajeno moštvo kot tudi za mariborsko odbojkarsko publiko. Tekma proti ACH Volleyu je predvsem nagrada za trud, ki smo ga vložili v tem obdobju, zato bodo praktično vsi naši igralci jutri tudi dobili priložnost igrati proti gostom iz Ljubljane. Sam bom vsekakor začel tekmo v prvi postavi, kot se tudi spodobi predvsem iz spoštovanja do naših gostov, v nadaljevanju pa bom zgolj trener, igrali pa bodo moji varovanci. Zavedamo se moči in izkušenj ACH Volleya, zato jutri za nas ne bo v ospredju rezultat, pač pa dobra igra in dobra odbojka, za kar bo prav vsak izmed nas poskušal dati svoj prispevek,« je še dejal Sebastijan Škorc.

Ker je omenjena tekma DP pravzaprav zadnja uradna tekma  pred odhodom ekipe ACH Volley v Francijo, kjer jo že v četrtek 20. oktobra čaka prvi krog elitnega tekmovanja  evropske lige prvakov proti francoskemu Toursu, smo prepričani, da ne bo nobenega podcenjevanja ali tolerance do mariborskih odbojkarjev. In tudi to je več kot dobra napoved zanimivega in pestrega odbojkarskega dvoboja.

Odnosi z javnostmi

 

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?