Novice

6. krog DP v Šempetru

Ljubljana, 5. novembra 2011 – Danes zvečer se nadaljuje 6. krog državnega prvenstva, ki ga bodo igralci ACH Volleya odigrali v gosteh pri ekipi SIP Šempeter. To je zadnja tekma pred daljšim  klubskim tekmovalnim odmorom. Večina igralcev se namreč že v ponedeljek odpravlja na  priprave  slovenske reprezentance  v Maribor, kjer se bodo pripravljali za  olimpijske kvalifikacije 2012, ki bodo konec novembra v hrvaškem Osijeku. Srbski del ekipe – Igor Kolaković, Milan Rašić in Uroš Kovačević pa že nocoj, takoj po tekmi v Šempetru potujejo proti beogradu.

Tako bo nocojšnje srečanje v okviru državnega prvenstva Slovenije pravzaprav zadnja klubska tekma v novembru, zato je ne kaže zamuditi. Nocojšnji gostitelji, ekipa SIP Šempetra, trenutno sicer zaseda zadnje mesto na lestvici, a prihaja iz kraja, kjer je odbojka zelo priljubljena. Zato moštvo SIP Šempetra lahko pričakuje zelo bučno podporo domačih navdušencev, ki bodo prav gotovo do zadnjega kotička napolnili domačo športno dvorano OŠ Šempeter.

Šempeter  sodi med enega najbolj odbojkarskih krajev v Sloveniji. Odbojkarski klub SIP Šempeter deluje že več kot 50 let in je kot odličen organizator klubskih in tudi reprezentančnih tekem/priprav   prepoznaven v slovenskem prostoru. V Šempetru se je in se še dobro dela z mladimi, kar dokazuje tudi dejstvo,  da je iz Šempetra prišlo kar nekaj reprezentantov Slovenije in bivše Jugoslavije. Šempeter je sodeloval na mnogih tekmovanjih in ligah od druge zvezne jugoslovanske lige, tretje slovenske, druge slovenske in prve slovenske lige.

Mlajše selekcije skoraj vsako leto posegajo po najvišjih mestih v republiki Sloveniji. Prav konec meseca oktobra je v šempetrski športni dvorani potekal zaključni turnir mladincev Slovenije, kjer so prvo mesto osvojili mladinci OK Žužemberk, domačini pa 4. mesto. Športna dvorana OŠ Šempeter, ki je bila zgrajena leta 1999,  je dovolj velika, da omogoča kvalitetno delo in dobre pogoje za dvoransko odbojko. Dvorana sprejme okrog 600 gledalcev,  tekme šempetrskega kluba pa redno obiskuje od 200 do 300 navijačev, ob pomembnejših tekmah pa je večkrat nabito polna.

OK Šempeter je  največji moški športni kolektiv v občini Žalec in za lokalno okolje pomeni veliko. Zato je že kar običajno, da so prejemniki številnih občinskih nagrad za najboljši športni klub v občini Žalec, najboljšo ekipo in najboljši  športniki v občini Žalec, deležni pa so tudi vrste drugih priznanja občine Žalec za dosežke na športnem področju.

 Članska ekipa SIP Šempetra šteje v sezoni 2011/12 kar 16 igralcev. Med njimi najdemo že zelo izkušene igralce dvoranske odbojke, kot je podajalec Bojinovič, odlične igralce odbojke na mivki  Bahč, Cestnik, perspektivne mladince - Timotej Zuka, in druge. Njihov trener je Sebastjan Cilenšek, pomočnik pa Tadej Ferme. Ekipa se je v tej sezoni ponovno uvrstila v elitno 1. člansko ligo. V prvih tekmah se še ni izkazala, saj je vse tekme izgubila. A že zadnja tekma proti ekipi Astec Triglava, ki so jo po ogorčenem boju v Kranju izgubili  z rezultatom 3:2 v nizih  kaže, da jih ne gre podcenjevati. Prav posebno pa ne na domačem terenu, kjer je njihov sedmi igralec prav bučna domača publika. Tekma proti ekipi aktualnim državnim prvakom in evroligašem, ACH Volleyem bo za igralce Šempetra prav gotovo velik izziv, za domače navdušence odbojke pa prava poslastica.

Zato vljudno vabljeni tudi navijači oranžnih zmajev, da pokažemo, da imajo tudi naši prvaki, čeprav res rezultatsko tako superiorni,  tudi v domačem prvenstvu svojo zvesto publiko. Prepričani smo namreč, da bodo oranžni tudi v nocojšnji dvoboj odšli visoko motivirani.

Tekma se prične ob 19. uri. Za vse tiste, ki do Šempetra ne boste utegnili priti, pa boste lahko spremljali potek tekme in statistiko na naši spletni strani, za kar bo kot vedno zelo dobro poskrbel Mitja Torkar.

Odnosi z javnostmi

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?