Novice

ACH Volley - kmalu znova klubska harmonija

  

Ljubljana, 14. septembra 2011 – Kljub temu, da je večji del igralcev ACH Volleya na evropskem  prvenstvu na Dunaju, pa v Ljubljani vlada vse prej kot zatišje, saj so priprave na klubsko sezono v polnem teku. O tem je tekla beseda tudi na današnji novinarski konference v Ljubljani. Pomočnik trenerja Dragan Kobiljski je povzel potek priprav preostanka moštva, podpredsednik kluba Aleš Jerala je napovedal močne turnirje konec septembra, začetek oktobra  in tudi plan aktivnosti v sezoni, v kateri se bodo še naprej prepletale tako klubske kot reprezentančne aktivnosti ( novembra so namreč olimpijske kvalifikacije), izvršna direktorica  Ivanka Mihelčič pa je podrobneje predstavila aktivnosti kluba, ki bodo potekale še v tem mesecu z namenom promocije ACH Volleya in odbojke v Ljubljani, posredno tudi v Sloveniji.

 

Dragan Kobiljski je opozoril, da je seveda problem opraviti kakovostne treninge s tako malim številom igralcev, kakor tudi, da je zadovoljen, ker sta se predčasno vrnila Klemen Čebulj in Gregor Ropret, tudi zato, »ker v reprezentanci brž ko ne bi imeli veliko minutaže in bi se to zagotovo poznalo na njihovi pripravljenosti v nadaljevanju. Tako pa sta zdaj ves čas v polnem pogonu, skupaj z Matejem Vidičem, Alešem Fabjanom, Janom Klobučarjem in Alanom Komelom.« Kobiljski je zelo zadovoljen z njihovim odnosom do dela, ki ga nadgrajujejo s skupnimi treningi z nekaterimi drugimi klubi  -  v zadnjem času je to kamniški Calcit, jutri se odpravljajo v anhovski Salonit, v dogovorih pa so tudi z nekaterimi drugimi klubi. Z glavnim trenerjem  sta Kobiljski in kondicijski trener Marko Šercer v nenehnih stikih, kar je potrdil tudi sam Igor Kolaković v svoji pisni izjavi, ki jo je posredoval z Dunaja. Ob tem je dejal: » S  pripravami ACH Volleya smo pričeli povsem po načrtih in v skladi z vsemi obveznostmi, ki jih imamo tudi do naših nacionalnih zvez, tako jaz kot glavni trener kot tudi moji klubski varovanci.  To sicer pomeni, da so priprave stekle brez večjega dela moštva, ki se trenutno nahaja na evropskem prvenstvu v Avstriji, in to velja tako za slovenske reprezentante kot tudi za srbske, obveznosti do svoje izbrane nacionalne vrste pa ima tudi naš  kanadski sprejemalec, Daniel Lewis. Doslej sem s potekom priprav zadovoljen, saj vse teče v najboljšem možnem redu ter z veliko delovno vnemo vseh igralcev, ki so v Ljubljani. Enako velja tudi za moja pomočnika Dragana Kobiljskega in kondicijskega trenerja Marka Šercerja s katerimi sem vsak dan v rednem stiku in tako tudi nadziram dogajanje v domači dvorani.  Trenutno je velik poudarek na dvigu fizične forme ter tehnični pripravi. Od začetka so bili v trening vključeni le štirje igralci, sedaj jih je šest, kar vsekakor ni optimalno število za opravljanje potrebnega dela in nalog. Toda, prepričan sem, da prav vsak izmed njih daje vse od sebe, tako, da so v končni fazi tudi treningi navkljub majhnemu številu udeležencev,  na visoki kakovostni ravni.

 

Odbojkarji ACH Volleya, ki se nahajajo na EP kot člani slovenske reprezentance, doslej igrajo dobro in tudi tako delujejo, v fizičnem in tehničnem pomenu besede. Razlika je seveda predvsem v tem, da imajo odbojkarji ACH Volleya v slovenski reprezentanci polno minutažo na domala vseh nastopih, tisti, ki so člani srbske reprezentance pa nastopajo samo občasno. Kakor koli, vsak izmed njih, ne glede na to za katero reprezentanco igra ima enake ali podobne cilje biti najboljši in doseči najvišje cilje za svoje nacionalne vrste, tako, da upam, da bomo vsi skupaj ostali na Dunaju prav do same končnice. Po koncu evropskega prvenstva in naših obveznosti do nacionalnih timov ter po (zelo) kratkem premoru, pa nas že kmalu čakajo klubske obveznosti vezane na močne prijateljske turnirje  ter tekme s katerimi bomo znova poskušali kar se da hitro vzpostaviti klubsko harmonijo in se uigrati do mere potrebne za kakovosten nastop ACH Volleya že na prvih tekmah državnega in pokalnega prvenstva ter evropske lige prvakov.«

 

Aleš Jerala je v nadaljevanju povzel načrte kluba, ki bo imel na razpolago zelo kratko obdobje za skupne priprave. Zato se veliko pozornosti namenja tridnevnem turnirju, ki bo med 23. in 25. septembrom v avstrijskem Dobu, na katerem bodo nastopili, poleg ACH Volleya in domačinov Aich Posojilnica Dob, še  turški Arkas in nemški Unterhaching. Le slab teden za tem pa odhaja ACH Volley še na turnir v Novi Sad, na katerem bo branil prvo mesto iz lanske sezone, ob tem pa se znova srečal tako  s črnogorsko  Budvansko Rivijero kot z grškim Arkasom  in domačinom Vojvodino. V načrtu so tudi trening tekme z moštvi v Italiji ter hkrati že merjenje moči v okviru DP, Pokala Slovenije, v januarju pa srednjeevropske lige.

 

Ob pripravah igralcev prve ekipe za začetek klubske sezone pa so v klubu pripravili tudi pester program drugih aktivnosti. Že prvi dogodke je tako načrtovan za sredo, 21. septembra , ki bo potekal v popoldanskem času v Tivoliju pod delovnim nazivom »Pripravimo in polepšajmo Ti-Volley«. V ožjem predelu hale Tivoli bodo namreč odbojkarji prve ekipe ACH Volleya skupaj s svojim podmladkom s Črnuč in  z Bleda simbolično očistili področje, na katerem se največ zadržujejo navijači in obiskovalci vseh tivolskih prireditev. »Tivoli so pljuča glavnega mesta in se spodobi, da jih ohranjamo lepa in zdrava. S simbolično gesto bomo na to opozorili tudi mi, kot novi »stanovalci«  tivolske športne dvorane, povabili pa bomo tudi druge klube, ki tukaj domujejo, da se nam pridružijo. Naredili bomo nekaj koristnega, ob tem se bomo malo družili in popestrili popoldan tudi tako, da bomo naredili prikaz odbojke na spodnji ploščadi pred halo Tivoli, najmlajše pa zaposlili z barvanjem navijaških majičk in morda tako izbrali model sezone, » je dejala Ivanka Mihelčič. V nadaljevanju pa je opozorila na udeležbo mlajših selekcij na dobrodelnem teku Europa Donna, na redno letno javno predstavitev lige prvakov in celotnega moštva, ki bo 5. oktobra  prav v hali Tivoli ter na prvo uradno srečanje v okviru DP proti anhovskem Salonitu, ki bo v Tivoliju v soboto 8. oktobra zvečer. In tudi ta dan  bo dodatno popestren z rekreativnim odbojkarskim turnirjem, na katerem se bodo pomerile partnerska in prijateljska društva  ACH Volleya – to je OK Bled, ŠD Fitt Črnuče in OK Brezovica.

 

Ob koncu pa je vodstvo kluba predstavilo tudi politiko prodaje vstopnic za tekme ACH Volleya v Ljubljani. Prodaja bo še naprej potekala preko Eventima, cena posamezne vstopnice za Tivoli bo 3 evra, za Stožice 5 evrov spodnji del in 3 evra zgornji, novost pa so letne karte, ki bodo že v predprodaji od 21. do 28. septembra. Letna karta bo omogočala vstop na najmanj 3  in največ 5 tekem Lige prvakov v Stožicah, ter najmanj 16 tekem v Tivoliju. Karta v celoti stane 80 evrov, v predprodaji  med 21.  in 28. septembrom pa jo bo možno kupiti po promocijski ceni 30 evrov. Redna prodaja se bo pričela 29. septembra 2011. Za šole bodo pripravljeni posebni paketi.

 

Odnosi z javnostmi

 

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?