Novice

ACH Volley boljši tudi od Arkasa


Pliberk, 24. septembra – Tudi drugi dan mednarodnega turnirja v avstrijskem Pliberku v povsem novi športni areni  Jufa, je bil uspešen za moštvo ACH Volleya, ki je tokrat premagalo turški Arkas z rezultatom 3:2 v nizih (14,-22, 22, -20, 12).

 

Prvi niz je stekel dokaj gladko za moštvo ACH Volleya, v katerem pa je trener Igor Kolaković tokrat dal prednost Alanu Komelu, Janu Klobučarju, Klemenu Čebulju, Gregorju Ropretu, Urošu Kovačeviću, Milanu Rašiću, Mateju Vidiču in  Alešu Fabjanu, počitek pa je namenil Alenu Šketu, Andreju Flajsu in Danielu Lewisu ob odsotnosti Matevža Kamnika in Dejana Vinčića. ACH Volley je tako bil boljši v prvem, tretjem in petem nizu, Arkas, ki ga vodi nekdanji trener ACH Volleya, Glenn Hoag pa v drugem in četrtem. Med odbojkarji ACH Volleya sta bila najbolj učinkovita Čebulj z 22  in Kovačević z 19 točkami, pri Arkasu pa Gord Perrin prav tako z 22  in Agamez Liberman z 20 točkami. »Tekma je nedvomno bila dobra in tudi zanimiva, zlasti zato, ker so se nizi reševali – z izjemno prvega, ko smo nasprotniku dovolili le 14 točk – pravzaprav v samih končnicah. Za moštvo ACH Volleya vsekakor gre predvsem za medsebojno spoznavanje in uigravanje, zato so težji dvoboji vsekakor dobrodošli. Tokrat sem dal priložnost tudi Kovačeviću in Rašiću, da spoznata ostale člane na igrišču in sem tudi zato z dosedanjim izkupičkom vsekakor zadovoljen, še zlasti, ker je tokrat bila zlasti naša obramba zelo dobra,« je potek tekme komentiral Igor Kolaković.

 

Vsekakor bo najbolj zanimiv in za odbojkarje zelo naporen jutrišnji dan. V nedeljo so namreč na sporedu po dve tekmi. Moštvo ACH Volleya igra proti nemškemu državnemu prvaku, moštvu Generali Unterhaching ob 13.10. Tekma za tretje mesto se na to igra ob 18.00, za prvo pa ob 20.00.

 

Odnosi z javnostmi

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?