Novice

ACH Volley brez težav proti Astec Triglavu

Igralci ACH Volley so danes v prvi tekmi četrtfinala slovenskega pokala s 3:0 (25:10, 25:14, 25: 16) premagali Astec Triglav.

Glavni strateg Luka Slabe je tokrat dal priložnost drugim igralcem. Tako so začetno postavo tvorili Alen Šket, Jan Klobučar, Jayson Jablonsky, Milan Rašić, Carlos Moreno in Matej Vidić, na mestu libera pa je igral Aleš Fabjan. Za domačine pa so začeli Simon Bilandžić, Sašo Rop (kapetan), Jure Močnik, Andrej Štemberger Zupan, Tim Hafner, Gregor Perhaj in libero Miha Bežek.

Največ točk za oranžne zmaje je dal Alen Šket, kar 23, za Astec Triglav pa je bil najbolj učinkovit Andrej Štemberger Zupan z 10 točkami. Šket je imel 72-odstotno učinkovitost v napadu, Milan Rašić pa 71-odstotno. Ekipa iz Ljubljane je naredila 14 neizsiljenih napak, igralci Astec Triglava pa 16. Najbolj učinkovit igralec v bloku je bil Carlos Moreno, ki je dosegel tri bloke, kar je toliko kot celotna nasprotna ekipa skupaj.

Alen Šket, ACH Volley: »Skozi celotno tekmo smo na nasprotnika vršili pritisk s svojimi servisi in jim tako onemogočili, da bi razvili svojo igro. Tudi v drugo tekmo bo potrebno iti koncentrirano in resno. Vesel sem, da sem ponovno dobil priložnost za igranje in mislim, da sem jo dobro izkoristil.«

ACH Volley: Flajs, Lewis (L), Šket (23), Sidibe, Klobučar (6), Petrović, Jablonsky (13), Ropret, Fabjan (L), Rašić (6), Moreno (5), Vidič (7).

Astec Triglav: Lužovec, Jovanov, Bilandžić (4), Mrak, Močnik (2), Rop (2), Bežek (L), Klemenčič (1), Hafner (1), Štemberger Zupan (10), Hafner (6), Perhaj.


Povratna tekma četrtfinala slovenskega pokala bo 28. novembra ob 19. uri v dvorani Tivoli.

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?