Novice

ACH Volley brez težav v finale DP

Kranj, 24. marec 2012 – V drugi, povratni polfinalni tekmi državnega prvenstva Slovenije v odbojki za moške v športni dvorani Planina v Kranju, je aktualni državni prvak in s tem tudi branilec naslova, moštvo ACH Volley dokaj hitro in gladko ugnal letošnjega polfinalnega nasprotnika, ekipo Astec Triglav. Domačine je premagal z rezultatom 0:3 v nizih (16,14,17) in se tako uvrstil v veliki finale, kjer ekipo ACH Volleya čaka zmagovalec drugega polfinalnega para, ekipa Calcit Volleyballa iz Kamnika.

 

Uvodni niz so odbojkarji ACH Volleya  v Kranju odprli z nekoliko spremenjeno ekipo, saj so tokrat začeli v sestavi: Komel, Kamnik, Vinčić, Kovačević, Čebulj, Rašić in Fabjan, na klopi pa so tokrat bili vsi igralci, vključno z Alenom Šketom, sicer tokrat v vlogi drugega libera. Zanimivo je, da so vse tri nize začeli malce bolje gostitelji, ekipa Astec Triglava, toda, uvodna vnema jih je hitro tudi  minevala in so gosti iz Ljubljane v vsakem posameznem nizu že do drugih tehničnih odmorov  naredili kar lepo zalogo točk. Za povrh so domačini tudi veliko grešili in storili kar za več kot en niz neizsiljenih napak, skupno kar 26, gosti 15. Tudi tokrat je bil najbolj učinkovit igralec na strani oranžnih zmajev Klemen Čebulj, ki je dosegel 19 točk, na strani Astec Triglava pa Danijel Pokeršnik z doseženimi 14 točkami.

 

Igor Kolaković, glavni trener ACH Volleya: » Nocoj smo igrali proti Astecu zelo dobro, zanesljivo, bili smo polni energije, kot že dolgo ne. Nasprotnika smo v celoti vzeli zelo spoštljivo, toda odločeno, da pokažemo svojo kakovost. Nocoj je tudi Matevž Kamnik odlično odigral svojo standardno vlogo v bloku, pa tudi sicer, je nocoj pravzaprav bilo prostora za vse člane moje ekipe, ker smo igrali tako zanesljivo. Seveda nas v nadaljevanju velikega finala čaka trši in težji nasprotnik, ekipa Calcita. Čeprav smo se v dosedanjih dveh tekmovanjih, Pokalu Slovenije in DP srečali že velikokrat, in smo iz teh dvobojev vedno prišli kot zmagovalci, se zavedamo, da je finale državnega prvenstva vendarle nekaj povsem drugega. Calcitovci so nam pred časom že dodobra »zagrozili« na enem izmed naših srečanj v Kamniku, tako, da sploh ne dvomim v to, da nas čaka še kako težka in zahtevna naloga. Ob tem upam, da bomo tudi v teh dvobojih obdržali to energijo, ki smo jo pokazali tudi nocoj in na koncu uresničili naš končni cilj.«

 

Prvo finalno srečanje bo v sredo, 28. marca 2012 v športni dvorani Tivoli v Ljubljani ob 18. uri. Gostitelj srečanja, ACH Volley se na to še posebej pripravlja tudi z bogatim spremljevalnim programom in posebnim žrebom, ki ga nikakor ne kaže zamuditi. Se vidimo v Tivolleyu!

 

Odnosi z javnostmi

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?