Novice

ACH Volley gladko proti Galexu

Murska Sobota, 22. oktobra 2011 – Moštvo ACH Volleya je tudi tretjo tekmo sicer 4. kola državnega prvenstva, ki jo je odigral v gosteh, dobil prepričljivo. Domačine, ekipo Panvita Galex je namreč premagalo z rezultatom 3:0 v nizih (18,20,18).

 

Odbojkarji ACH Volleya so odpotovali v Mursko Soboto v popoldanskih urah po dolgi in naporni vrnitvi iz Francije in opravljenem jutranjem treningu. Na svojo tretjo tekmo državnega prvenstva pa so odšli tokrat tudi brez Dejana Vinčića, ki je zaradi vročine, ki jo je staknil med potjo, ostal v domači postelji. Kolaković je že uvodoma poslal na parket Komela, Ropreta, Kovačevića, Vidiča, Šketa, Rašiča in Lewisa, ki so tekmo začeli zelo dobro in tudi na prvem tehničnem odmoru vodili s tremi točkami razlike. Odbojkarji Panvite Galexa se pred polno dvorano svojih navijačev nikakor niso predajali in so zlasti zelo dobro servirali, na strani gostov pa je v tem elementu že od samega začetka izstopal predvsem Ropret. Ostali so mu sledili, zato Kolaković ni posegal po zamenjavah in so njegovi varovanci prvi set varno in mirno pripeljali do konca ter gostiteljem dovolili, da vknjižijo zgolj 18. točk. V drugem setu so nekoliko bolj odločno začeli Pomurci in celo povedli na prvem tehničnem odmoru s točko razlike. Zelo hitro pa so gostitelji izenačili, po doseženi 11 točki se že nekoliko odlepili in po tem prednost zgolj povečevali. Okrog 20. točke so odbojkarji Panvite Galexa uspeli narediti nekoliko boljši delni izid, toda to ni zadostovalo za kakršno koli spremembo in so gosti tudi drugi set zaključili mirno in varno ter gostiteljem prepustili skupno 20. točk. Proti koncu drugega niza, v katerem je zelo dobro igral libero Daniel Lewis, je Klobučar zamenjal Kovačevića, ki pa se je ponovno vrnil v igro že na začetku tretjega seta. Po tem je sledila prava kanonada točk ACH Volleya. Kovačević je dosegel celo 4 ase zapored in gostje so odšli na prvi tehnični odmor kar s sedmimi točkami prednosti. Na varni razdalji so držali gostitelje tudi v nadaljevanju, Kolaković pa je začel tudi z menjavami. Iz igre je poslal Šketa in ga nadomestil s Čebuljem, prav tako je poslal z igrišča Komela in Lewisa, v igro pa Klobučarja in Fabjana. Gostitelji so proti koncu tega niza nekoliko uspeli zmanjšati razliko, a ne dovolj za kakršen koli preobrat, tako, da so do konca vknjižili le 18 točk.

 

Med igralci ACH Volleya je bil najbolj učinkovit Uroš Kovačević z doseženimi 17 točkami, med odbojkarji Panvita Galexa pa Blaž Ajlec z doseženimi 11 točkami.

 

Igor Kolaković : »Kljub dobremu napadu gostiteljev smo prvi in drugi niz dobro odigrali, pravzaprav zdržali v okoliščinah, kakršne smo imeli za seboj – ob dolgi in naporni poti, tudi hud poraz v evroligi. V tretjem nizu pa sem posegel po menjavah, tako, da so do igre prišli tudi Čebulj, Klobučar, Fabjan. Nedvomno smo tekmo odigrali maksimalno odgovorno in varno. Zmaga nam vsekakor zelo godi.«

 

Alan Komel: »Odbojkarji Galexa so se nam praktično enkrat samkrat upirali nekoliko bolje v nocojšnji tekmi, to je bilo v začetku drugega seta, ko so celo malo povedli. Vsekakor so boljše servirali, mi smo pri tem naredili nekaj napak, toda ušli nam niso. Vesel sem, da smo tako dobro in suvereno odigrali to tekmo po naporni poti in današnjem dopoldanskem treningu. Gostiteljem pa se najbrž pozna odsotnost njihovega poškodovanega korektorja Horvata. Z zmago in igro smo sami kajpada zadovoljni.«

 

Za odbojkarje ACH Volleya premora ni. Jutri, čeprav je nedelja, sta na sporedu tako dopoldanski kod popoldanski trening, saj jih že v sredo čaka druga evroligaška preizkušnja proti Budvanski Rivijeri.

 

Odnosi z javnostmi

 

 

  

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?