Novice

ACH Volley jutri proti italijanskemu prvaku

Ljubljana, 31. oktober 2012 – Slovenski prvak ACH Volley bo jutri v dvorani Palasport Fontescodella ob 18. uri odigral 2. krog evropske Lige prvakov. Na drugi strani mreže bo stal italijanski prvak, Lube Banca Marche Macerata.

Zvezdniška ekipa iz Macerate velja za glavnega favorita v skupini D, v kateri igrata še nemški Generali Unterhaching in belgijski Euphony Asse-Lennik. V svojih vrstah ima italijanski prvak kar štiri dobitnike bronaste medalje z olimpijskih iger v Londonu, Cristiana Savanija, Ivana Zaytseva, Simona Parodija in Dragana Travico, ter tri igralce, ki so osvojili naslov evropskega prvaka s srbsko reprezentanco, Dragana Stankovića, Sašo Starovića in Marka Podraščanina. V ekipi iz Macerate pa že dve sezoni igra tudi bivši igralec ACH Volley, Alen Pajenk. V 1. krogu je Macerata gladko, s 3:0 17-25, 22-25 in 22-25, v gosteh premagala Euphony Asse-Lennik.

Igralci in strokovni štab ACH Volley so se na dolgo in naporno pot proti Macerati odpravili danes zjutraj, kmalu po prihodu pa so opravili tudi prvi, krajši trening v dvorani, zvečer pa jih čaka še analiza tekmeca. Drug trening bodo opravili jutri zjutraj.

Luka Slabe, glavni trener ACH Volley: »Macerata kot ekipa nima pomanjkljivosti, igralci pa hitro popravijo in odpravijo morebitne napake. Želim si, da bi fantje jutri pustili srce na igrišču. Če nam uspe pokazati dobro igro in osvojiti nove točke, bom zelo zadovoljen. Motivacija je ključ do uspeha v jutrišnji tekmi, vse je v naših rokah. Potrebna bo predanost ekipi, igrati moramo pametno in ne zaletavo.«

Andrej Flajs, kapetan ACH Volley: »Pred nami je nova težka tekma in upam, da bomo odigrali več kot tri nize. Kvaliteta je na njihovi strani, saj je Macerata eden izmed favoritov za osvojitev naslova evropskega prvaka. Naš cilj je prikazati dobro igro in osvojiti najmanj en niz.«

Tekmo, ki se bo pričela ob 18. uri, si boste lahko v živo ogledali na 2. programu RTV Slovenija in na LAOLA TV (www.laola1.tv/).

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?