Novice

ACH VOLLEY JUTRI ZA TRETJE MESTO

Moštvo ACH Volleyja, ki se zadnje dni leta 2007 pripravlja na nove podvige v letu 2008 na turnirju Flanders Volley Gala v Belgiji, je drugi dan turnirja odigralo samo eno tekmo. Prva, ki je bila sicer napovedana za pol peto uro popoldne, je bila zaradi bolezni v nasprotni ekipi odpovedana.

 

Tako so slovenski državni prvaki odigrali samo večerno tekmo proti ekipi Lokomotiv Belgorod iz Rusije, proti kateri so klonili z rezultatom 3:0 (25:19, 25:23, 25:21). V vseh treh nizih so odbojkarji ACH Volleyja povedli na začetku in ves čas tekme dobro servirali, nekaj moči pa je zmanjkalo v zadnjih trenutkih, ko v nobenem nizu niso uspeli prehiteti odlične odbojkarje Lokomotiva. Še največjo razliko so ruski odbojkarji uspeli narediti ravno v prvem nizu, ko so zmagali z razliko šestih točk.

 

V drugem nizu je ekipa ACH Volleyja vodila vse do rezultata 18:16, nato pa so odbojkarji Lokomotiva izvedli dober blok in servis ter povedli in zmagali s tesno razliko 25:23. Tudi v tretjem nizu so imeli odbojkarji ACH Volleyja kar nekaj priložnosti, da bi dobili vsaj en niz, vendar je bila popolna postava ruske ekipe, ki je lani na ruskem državnem prvenstvu dosegla 3. mesto, premočna.

 

Borbenost devetih članov ekipe ACH Volley, ki opravlja še zadnje priprave v letošnjem letu na močnem turnirju v Belgiji, je na zelo visokem nivoju, kljub manjši zasedbi pa je vodstvo ekipe z rezultatom zelo zadovoljno, saj so se odlično izkazali tudi mlajši igralci.

 

Jutri se bodo slovenski predstavniki na turnirju Flanders Volley Gala pomerili z včerajšnjim nizozemskim nasprotnikom Oranje Volley, ki so ga prvi dan turnirja premagali z rezultatom 2:1. V finalu turnirja se bosta pomerila današnji nasprotnik ACH Volleyja ruski Lokomotiv Belgorod in italijanski klub Bre Banca Cuneo, zmagovalec para ACH Volley in Oranje Volley pa bo osvojil tretje mesto.

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?