Novice

ACH Volley kljub dobremu boju izgubil v Modeni

Ljubljana, 17. oktober 2012 – ACH Volley je danes v Modeni odigral prijateljsko tekmo z italijanskim prvoligašem Caso Modeno. Kljub vodstvu z 2:0 v nizih in borbeni igri so oranžni zmaji zabeležili poraz s 3:2 (27:29, 19:25, 25:22, 26:24, 15:10). Največ točk za ACH Volley je dosegel Uroš Kovačević, 19, igral pa je v vseh petih nizih. Za Caso Modeno je bil najučinkovitejši francoski sprejemalec Guillaume Quesque z 18 točkami.

Slovenski prvaki so tako izkoristili možnost za prijateljsko tekmo z italijansko ekipo, ki se jim je ponudila, ker je bila prvenstvena tekma med Caso Modeno in Trentinom prestavljena na 28. november, saj Trentino igra na svetovnem klubskem prvenstvu. Merjenje moči z italijanskim prvoligašem je zagotovo dobrodošlo pred prvo tekmo Lige prvakov v Stožicah 24. oktobra.

Za oranžne zmaje so v prvi postavi zaigrali Uroš Kovačević, Daniel Lewis, Mory Sidibe, Borislav Petrović, Jayson Jablonsky, Gregor Ropret in Matej Vidič, v zadnjih dveh setih pa so v igro stopili tudi Alen Šket, Carlos Moreno in Jan Klobučar.

Za Caso Modeno pa so začeli Sam Deroo (BEL), Guillaume Quesque (FRA), Gundars Celitans (LAT), Jakub Vesely (CZE), Michele Baranowicz (ITA), Marco Cosimo Piscopo (ITA) in libero Loris Mania (ITA), kasneje pa so svojo priložnost dobili še drugi libero Luca Catellani (ITA), Andrea Sala (ITA), Alberto Casadei (ITA) in Ricardo Pinelli (ITA).

Casa Modena je v 1. krogu italijanskega prvenstva s 3:0 premagala Marmi Lanzo Verono, v drugem pa s 3:0 izgubila proti ekipi Tonno Callipo Vibo Valentia in trenutno zaseda 6. mesto v prvenstvu. Pred slabim mesecem dni je ACH Volley odigral tudi prijateljsko tekmo z Marmi Lanzo Verono in zmagal s 3:0.

Casa Modena: Manià (L), Catellani (L), Sala (11), Deroo (12), Quesque (18), Celitans (11), Kooy, Casadei (6), Vesely (11), Molteni, Pinelli (1), Baranowicz (4), Piscopo (3).
ACH Volley: Flajs, Kovačević (19), Lewis (L), Šket (8), Sidibe (13), Klobučar (2), Petrović (10), Jablonsky (18), Ropret, Fabjan (L), Rašić, Moreno (2), Vidič (7).

V petek ACH Volley čaka nova tekma, tokrat v slovenskem pokalnem tekmovanju. Oranžni zmaji se bodo v 1/8 finala pomerili z ekipo VBequip.com. Tekma se bo pričela ob 20. uri. Vsi obiskovalci tekme v Šempetru boste lahko kupljeno vstopnico zamenjali za brezplačno vstopnico za tekmo Lige prvakov v Stožicah, 24. oktobra, na blagajni Eventima pred tekmo.

Odnosi z javnostmi

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?