Novice

ACH Volley klonil proti favorizirani Macerati

Macerata, 1. november 2012 – ACH Volley je v 2. krogu evropske Lige prvakov s 3:0 (26:24, 25:13, 25: 15) izgubil na gostovanju pri favorizirani Macerati. Največ točk je dosegel Ivan Zaytsev, 18, za oranžne zmaje pa je največ točk dal kapetan Andrej Flajs, 11. Rezultat je bil pričakovan, oranžni zmaji pa so dobro igro prikazali v 1. nizu. FOTOGALERIJA

Za ACH Volley so tekmo začeli Uroš Kovačević, Mory Sidibe, Jayson Jablonsky, Borislav Petrović, Gregor Ropret, Milan Rašić in libero Daniel Lewis, na sredini 1. niza pa je glavni trener Luka Slabe v igro namesto Jablonskega poslal kapetana Andreja Flajsa. Za domačine pa so na parket stopili Cristian Savani, Ivan Zaytsev, Simone Parodi, Dragan Stanković, Natale Monopoli in libero Hubert Henno. Priložnost, da zaigra v prvi postavi, je po dolgem času dobil tudi Alen Pajenk, ki jo je dobro izkoristil, saj je dosegel 10 točk. Italijanski strateg Alberto Giuliani tako na parket ni poslal najmočnejše postave, Dragan Travica, Saša Starović in Marko Podraščanin pa so v igro stopili le za kratek čas.

Če smo v 1. nizu gledali še kar izenačen boj obeh ekip, pa si je ACH Volley po dobrem začetku v 2. in 3. nizu kaj kmalu nabral prevelik zaostanek, naredil preveč napak v igri in posledično klonil proti favorizirani italijanski ekipi. Glavni trener ACH Volley je poskušal spremeniti potek igre tudi z nekaterimi menjavami – tako so v igro stopili tudi Alen Šket, Carlos Moreno in Jan Klobučar -, a bistvene spremembe niso prinesle. Slovenska ekipa je naredila preveč neizsiljenih napak, da bi lahko bila bolj konkurenčna.

Z drugo zmago se je Macerata tako zasidrala na 1. mestu v skupini D, Unterhaching je z včerajšnjo zmago proti Euphony Asse-Lenniku na 2. mestu, ACH Volley pa je z eno osvojeno točko trenutno tretji.

Luka Slabe, glavni trener ACH Volley: »1. niz so odločile napake v napadu, saj smo jih naredili preveč. Macerata je izvajala pritisk s svojim servisom, imela je tudi dobro realizacijo v napadu. S prikazanim seveda ne moremo biti zadovoljni, vendar moramo gledati naprej. Svoje priložnosti moramo iskati na naslednjih tekmah Lige prvakov.«

Andrej Flajs, kapetan ACH Volley: »Macerata je bila danes zelo suverena na servisih in v napadu. V 1. nizu smo še držali korak z njimi, a smo na žalost izgubili niz na razliko. V naslednjih dveh nizih pa nismo uspeli prikazati organizirane igre, prišlo je do preveč nesporazumov. Proti belgijski ekipi Euphony Asse-Lennik bo potrebno pokazati več, če želimo doseči nove točke v boju za napredovanje.«

Lube Banca Marche Macerata: Lampariello, Pajenk 10, Savani 11, Zajcev 18, Parodi 7, Stanković 5, Monopoli, Henno, Travica, Randazzo 2, Starović, Podraščanin 3.

ACH Volley: Flajs 11, Kovačević 6, Lewis, Šket 1, Sidibe 10, Klobučar, Petrović 4, Jablonsky, Ropret 2, Rašić 4, Moreno, Vidić.

Naslednja tekma Lige prvakov bo 14.11. ob 20.30 v Stožicah. V goste prihaja belgijski Euphony Asse-Lennik. Že v soboto, 3.11., pa čaka oranžne zmaje težka tekma v srednjeevropskem tekmovanju MEVZA, saj v goste prihaja aktualni prvak Hypo Tirol Innsbruck. Tekma bo ob 18. uri v dvorani Tivoli.

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?