Novice

ACH Volley Ljubljana gradi ekipo za novo sezono

Vtisi iz pretekle sezone še niso zbledeli, a v gnezdu oranžnih zmajev so že stekle priprave na naslednjo sezono. Že ob koncu sezone je bilo jasno, da bo trener Kedačič tudi v prihodnji sezoni lahko računal na dolgoletnega kapetana Andreja Flajsa in blokerja Dika Purića, v zadnjih dneh pa sta svojo zvestobo klubu še za dve sezoni podaljšala libero Jani Kovačič in sprejemalec Jan Pokeršnik.

Kovačič, ki se trenutno s slovensko reprezentanco pripravlja na kvalifikacijski turnir za prvo uvrstitev na svetovno prvenstvo, je iz domačega Salonita odšel k SK Posojilnica AICH /DOB, po dveh letih je avstrijski klub zamenjal za mondeni Cannes, kjer je ostal le eno sezono. Sledila je vrnitev v Slovenijo in prihod med oranžne zmaje. Kanalec se je v prestolnici dobro znašel: »Prvo leto v klubu je bilo zame zelo lepo. Klub je bil do mene korekten, vemo tudi, da je ACH najboljši slovenski klub, tako da ni bila težka odločitev podaljšati pogodbo in nadaljevati kariero v Ljubljani. Tudi v prihodnji sezoni bomo imeli visoke cilje, saj bomo poskušali ponoviti letošnje uspehe in temu dodati še pokalno lovoriko,« je napovedal odbojkar državnih prvakov.

Svoje sodelovanje z oranžnimi zmaji je prav tako za dve sezoni podaljšal Jan Pokeršnik. Sprejemalec, ki se tako kot Kovačič lahko pohvali s srebrom s preteklega evropskega prvenstva, se bo čez letošnje poletje bolj posvečal odbojki na mivki, kjer je v preteklosti skupaj z Nejcem Zemljakom nanizal kar nekaj uspehov. Letos ju bomo lahko spremljali tudi v Ljubljani na turnirju serije CEV Masters, konec poletja pa se bo Korošec vrnil na parket in se skupaj s soigralci začel pripravljati na novo sezono in nove izzive.

FOTO: Matic Eržen

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?