Novice

ACH Volley osvojil točko po dramatičnem boju

Ljubljana, 24. oktober 2012 - Po štirih uspešnih nastopih v srednjeevropski ligi MEVZA so se ljubljanski odbojkarji prvič predstavili v Ligi prvakov. FOTOGALERIJA

Gledalcev 3500. Sodnika: Pobornikov (Bolgarija), Ćuk (Srbija)
ACH Volley: Flajs, Kovačević 22, Lewis (L), Šket, Sidibe 27, Klobučar, Petrović 8, Jablonsky 11, Ropret 3, Fabjan (L), Rašić, Moreno, Vidič 6. Trener: Luka Slabe.
Generali Unterhaching: Den Boer, Steuerwald, Snipp 15, Skladany 2, Hirsch 2, Shumov 9, Hupka, Strohbach, Friedrich 8, Dünnes 21, Shafranovich 9, Prüsener. Trener: Mihai Paduretu. 

Do rezultata 3:3 v prvem nizu je bila prednost na strani gostov. Z uspešnim blokom Uroša Kovačevića so gostitelji prvič povedli (4:3), na tehnični odmor pa so odšli z dvema točkama prednosti (8:6). Po odmoru so se Ljubljančani še bolj razživeli in po dveh uspešnih napadih Jaysona Jablonskega so gostje vzeli prvi polminutni odmor (12:8). Nemcem tudi to ni prineslo želenega zasuka, zato je glavni trener Mihai Paduretu vzel še en odmor pred drugim tehničnim odmorom (15:9). Nemci nikakor niso ujeli ritma in razlika v prid slovenskih prvakov se je samo večala. Gostje so se ob koncu niza le prebudili, a prepozno in Ljubljančani so brez težav prišli do uvodnega niza.
Drugi niz se je še enkrat začel izenačeno (3:3), dva zaporedna bloka gostiteljev (Matej Vidič, Uroš Kovačević) pa sta goste prisilila k prvemu polminutnemu odmoru (6:3). To Ljubljančane ni niti malo zmedlo. Z asom Jaysona Jablonskega so odšli na prvi tehnični odmor s prednostjo petih točk (8:3). Nemci so se na hitro približali (9:7) in tekmo spet naredili zanimivo. "Oranžni zmaji” so brez težav držali razliko, z lastnimi napakami pa so jim pomagali tudi gostje sami (16:13). Po drugem tehničnem odmoru so bili Nemci bolj zbrani in po zaslugi razpoloženega korektorja Christiana Dünnesa prvič v drugem nizu povedli z 19:20. Svoje je s servisi dodal Alexander Shafranovich in Nemci so že vodili z 22:24. Piko na i za izenačenje v nizih je dodal Roy Friedrich.
Uvod tretjega niza je prinesel borbeno tekmo, ekipi pa sta se menjavali v vodstvu. Dovolj zgovoren je podatek, da si do drugega tehničnega odmora (16:15) nobena ekipa ni priigrala več kot točke prednosti. Šele v končnici so gostje prvič povedli za dve točki (20:22), a so gostitelji z uspešnim napadom Morya Sidibeja stvari spet postavili na svoje mesto (22:22). Ljubljančani so bili v igri do rezultata 23:23. Tu se je njihova zgodba končala in Nemci so z dvema uspešnima napadoma prišli še do drugega niza.
Gostitelji še niso vrgli "puške v kuruzo”. Še naprej so igrali maksimalno borbeno, za kar so bili nagrajeni z dvema točkama prednosti na prvem tehničnem odmoru (8:6) v četrtem nizu. Prednost jih ni uspavala in razliko so še povečali. Z uspešnim blokom Uroša Kovačevića so šli na drugi tehnični odmor s prednostjo šestih točk (16:10). Po odmoru so se gostje nevarno približali (17:14) in domačemu trenerju Luki Slabetu ni preostalo nič drugega, kot da je vzel polminutni odmor. Le ta je vnesel zbranost v domačo vrsto. Niz so mirno pripeljali do konca in o končnem zmagovalcu je odločal peti niz. Po izenačenju na 1:1, so gostje pobegnili na +2 (1:3). Enako prednost so obdržali ob menjavi igrišča (6:8). Blok Mateja Vidiča je prinesel spet nekaj optimizma v domačo vrsto (8:9), blok Borislava Petrovića pa izenačenje na 11. točki. Zaključek je prinesel pravo dramo, zmagovalca pa smo dobili šele v podaljšku niza. Tekmo je odločil slab napad odbojkarjev ACH Volley in gostje iz Unterhachinga so se veselili minimalne, a pomembne zmage.

Matjaž Klemenc

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?