Novice

ACH Volley s krili oranžnega zmaja naprej in - navzgor!

Veliko simbolike in zgovornosti je v simbolu kluba, ki pravzaprav vizualizira njegovo strategijo na različnih področjih: od tekmovalnih, vezanih na prvo ekipo, organizacijskih, vezanih na strokovno vodstvo kluba - do razvojnih, vezano na delo z mlajšimi selekcijami, tako v Ljubljani kot na Bledu. OK ACH Volley bo namreč tudi v prihodnje intenzivno delal na vseh omenjenih področjih, o čemer so na novinarski konferenci govorili Rasto Oderpal, predsednik UO ACH Volley, Andrej Flajs, kapetan ekipe ACH Volley, Matjaž Silič, vodja programa ACH Junior, OK Bled in Gregor Kumer, predsednik ŠD Fitt Črnuče, s katerim je doslej sodelovala OK Olimpija, poslej pa bo to ACH Volley. 

V Program ACH Junior je vključenih preko 140 otrok in mladostnikov, ki trenirajo odbojko v različnih starostnih kategorijah na štirih osnovnih šolah – na Bledu, v Radovljici, Lescah in Begunjah.  Precej več jih je vključenih v program odbojke v ŠD FITT Črnuče (mladinci, kadeti), ki  v povezavi s programom Odbojkarska šola Zmajček, v katerega so vključeni otroci iz 17 ljubljanskih osnovnih šolah, skupaj povezuje preko 300 mladostnikov. Programi mladih odbojkarjev na Bledu un Ljubljani bodo v novi odbojkarski sezoni že delovali povezovalno, tako enim kot drugim pa je cilj, da pod blagovno znamko ACH Volley dosežejo še večjo prepoznavnost in popularnost ter odbojkarsko množičnost, pomebno tudi kot odličen temelj za nove generacije vrhunskih športnikov.

Sicer je bil pogovor z novinarji namenjen tudi nekoliko bolj poglobljenim ocenam prihajajoče sezone v kateri je ponovno na prvem mestu evropska liga prvakov. Slednja se bo začela skoraj mesec dni prej kot lanska, zaradi reprezentančnih obveznosti povezanih z zaključkom Evrospkega prvenstva, pa bodo moštvene priprave dokaj zapoznele. ACH Volley sicer čakata že ob koncu septembra dva dokaj močna mednarodna turnirja, prvi v avstrijskem Dobu in drugi v srbskem Novem Sadu, kjer se bodo med drugim pomerili tudi z nekaterimi udeleženci lige prvakov, kot sta Macherata in Innsbruck.  V nadaljevanju pa bo v ospredju tudi državno prvenstvo, najnovejša informacija pa je vezana tudi na srednjeevropsko ligo. Vodstvo MEVZE  se je namreč odločilo, da spremeni način tekmovanja, ga organizira po turnirskem sistemu in znova povabi k sodelovanju tudi ACH Volley. Končna odločitev bo znana v naslednjih mesecih.  Kot rečeno pa prioriteta ostaja Liga prvakov. Tako Oderlap kot Flajs sta poudarila kakovost vseh nasprotnikov, čeprav je Budvanska Rivijera v tem trenutku še vedno neznanka, ker so ekipo šele začeli sestavljati, saj so najprej počakali na dunajski žreb. Nekoliko bolj podrobno sta omenila sestavo drugih moštev in dejstvo, da je glavni favroti v skupini poljski Belchatow, da pa je tudi cilj ACH Volleya napredovati iz kroga v krog in se ponovno uvrstiti na finalni turnir.

Na novinarski konferenci ni bil navzoč glavni trener Igor Kolaković, toda posredoval je svojo pisno mnenje, ki pravzaprav povzema tudi razmišljanja govorcev na novinarski konferenci. » Skupino lige prvakov, ki nam jo je določil žreb za sezono 2011/2012 ni možno oceniti niti za težko niti za lahko. V današnji odbojki so prav vsa moštva, ki nastopajo v evropski ligi prvakov  izjemno kakovostna, prav tako vsa nastopajo z istim ciljem, to je priti naprej v nadaljnji krog tekmovanja. To je navsezadnje tudi naš cilj. Poljska ekipa Belchatow je zagotovo v vseh pogledih najmočnejša v naši skupini. S tem mislim na njihovo poračun, njihovo  kakovost in na njihovo tradicijo. Francoski Tours je prav tako moštvo z veliko tradicijo nekdanjega prvaka Evrope, zagotovo pa je ta ekipa hkrati največje presenečenje lanske sezone v svoji izjemno težki skupini. Pomembno je vedeti, da je Tours dosegel kar pet zmag v šestih tekmah. V novi sezoni so fizično superiornega Ngpetha nadomestili s tehnično izjemnim Terzićem, tako, da v bistvu niso veliko izgubili na kakovosti. Prepričan sem, da bo prav Tours naš neposredni nasprotnik za prehod v naslednji krog tekmovanja. Vsekakor moramo še počakati in videti s kakšno ekipo bo nastopila Budvanska Rivijera, kajti slednja ima v tem trenutku zgolj nekaj igralcev. V vsakem primeru bomo morali igrati tekmo za tekmo, postopoma, kajti niti smemo niti moremo videti čez hrib še preden se spravimo do njegovega vrha.«

In, naj še zaključimo kot smo začeli, z osveženo celostno podobo kluba, ki bo pod krili bruhajočega se oranžnega zmaja še naprej prepoznavno oranžna in temno modro ter usmerjena strmo – navzgor.
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?