Novice

ACH Volley suvereno naprej v DP

 

Radovljica, 21. januarja 2012 - UKO Kropa: ACH Volley 0:3 (15:20, 13:25, 17:25). Srednja gostinska in turistična šola. Gledalcev 450. Sodnika: Tovornik, Miklošič (obe Maribor). UKO Kropa: Koselj (L), Ž. Zupan 8, Goričnik, Šolar, Hrovat 4, Kristan 1, Kržišnik, R. Zupanc 2, Bilandžič 5, Gašperšič, Polančec (L), Bogožalec 11. ACH Volley: Flajs, Fabjan (L), Komel, Šket 5, Klobučar 6, Vinčić, Kovačević 6, Čebulj 12, Ropret 3, Rašić 9, Vidič, Simac 6.

 

Odbojkarji ACH Volley, ki so med tednom zaključili s svojimi letošnjimi nastopi v ligi prvakov,  so se ponovno vrnili v Radovljico, a tokrat le kot gostujoča ekipa na prvenstveni tekmi. Gostje iz Ljubljane, ki so začeli s pomlajeno postavo, so hitro prevzeli pobudo in na prvem tehničnem odmoru že imeli tri točke prednosti (5:8). Kroparji so imeli težave predvsem na sprejemu, zato je domači trener Damjan Marinko, pri zaostanku 5:10, vzel polminutni odmor. Ljubljanski rezervisti, od sredine prve postave je začel samo Milan Rašić, so z enako prednostjo (11:16) odšli na drugi tehnični odmor. Z odličnimi servisi Klemena Čebulja, so gosti prednost še povečali (11:19). Ob koncu so prodornemu napadu dodali še blok, niz pa zaključili s točko podajalca Gregorja Ropreta.

 

Aktualni državni prvaki, moštvo ACH Volley  so nadaljevali v velikem slogu in gostitelje prisilili, da so pri zaostanku 1:6, vzeli polminutni odmor. Kroparji so naredili preveč lastnih napak, predvsem na sprejemu in pred drugim tehničnim odmorom so imeli že devet točk zaostanka (7:16). Borili so se po svojih najboljših močeh, a razpoloženim odbojkarjem ACH Volleya niso mogli slediti in so končali s 13 točkami. Tretji niz se je na to začel presenetljivo, ko je v igro vstopil Alen Šket, dotakratni korektor Klemen Čebulj pa je prevzel vlogo sprejemalca.  Igra gostov sploh ni stekla in so se začele vrstiti napake. Ko so gostitelji povedli s 6:2 je prvi polminutni odmor zahteval tudi gostujoči trener Igor Kolaković. V nadaljevanju so se odbojkarji ACH Volleya zbrali, servisi Milana Rašića so se še enkrat več pokazali za neugodne in prav po njegovi zaslugi so gostje izid izenačili na 8. točki. Sledila je izenačena igra, a le do rezultata 13:13. Ljubljančani so na to nanizali šest zaporednih točk in tehtnico povsem nagnili na svojo stran. Radovljico, svoje nekdanje »prebivališče«, so zapustili z novo, maksimalno zmago in izidom 3:0 v nizih. 

 

Matjaž Klemenc

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?