Novice

ACH Volley suvereno v prvem srečanju četrtfinala MEVZE

Ljubljana,15. februarja 2012 – Moštvo ACH Volleya je nocoj gostilo svoje prvo srečanje v okviru Srednjeevropske lige. Z Dunaja je pripotovala zelo mlada ekipa hotVolleys, ki bo po dogovoru med klubi ostala v Ljubljani in že jutri, v četrtek, 16. februarja točno ob 12. uri odigrala z ACH Volleyem tudi povratno srečanje. Skladno s pričakovanji je ACH Volley v prvi tekmi suvereno premagal ekipo hotVolleysa z rezultatom 3:0 v nizih (7, 13, 20).

Glavni trener ACH Volleya Igor Kolaković je srečanje proti Dunajčanom začel s postavo: Flajs, Kovačević, Čebulj, Ropret, Vidič, Simac in Fabjan, kasneje je v igro vstopil tudi Klobučar kot zamenjava za Flajsa. Gostitelji so tekmo začeli silovito in od samega začetka, kajpada skladno s pričakovanji, tudi zagospodarila na igrišču. Na prvem tehničnem odmoru so odbojkarji ACH že vodili s šestimi točkami razlike, na drugem tehničnem odmoru je semafor že kazal izid 16:4 za gostitelje, do konca niza pa so mladi in resnično neizkušeni gosti z Dunaja uspeli zabeležiti skupno le 7 točk. Ob tem zgolj kot zanimivost, gosti so zadnjih nekaj točk v tem nizu dosegli šele po 22. točki ACH Volleya. Podobno se je zgodba razpletala tudi v drugem nizu, čeprav so gostitelji vendarle pokazali nekaj več pobude. Le ta pa ni zadostovala za kaj več kot za dosego skupno 13 točk.

Začetek tretjega niza pa je vendarle postregel z nekaj več dinamike. Čeprav so gosti že od samega začetka zaostajali, so vendarle poskušali držati korak z odbojkarji ACH Volleya in ohranjali zaostanek na samo tri do največ štiri točke. Pokazali so tudi nekaj lepih potez in dosegli celo nekaj atraktivnih točk, saj so gostitelji spričo resnično velike kakovostne razlike vendarle postali malce manj osredotočeni na igro. Tako je na drugem tehničnem odmoru semafor pokazal rezultat 16:12 za ACH Volley. Branilcem naslova aktualnih srednjeevropskih prvakov je v nadaljevanju motivacija nekoliko padla, kar so mladi Dunajčani vendarle s pridom izrabili in do konca tega niza uspeli vknjižiti kar 20. točk. Največ točk na celotnem srečanju je vendarle dosegel korektor ACH Volleya, Klemen Čebulj, skupno 18, na strani gostov pa je bil najb učinkovit Aleksandar Kamenica z doseženimi 10 točkami. 

Povratno srečanje četrtfinala srednjeevropske lige med ACH Volleyem in hotVolleysom bo v četrtek, 16. februarja ob 12. uri. Kot zanimivost dodajmo, da so nocoj v Tivoliju oranžni zmaji imeli tudi posebne goste na tribunah – učence osnovne šole Tržič. Sicer je to prvo tekmo četrtfinala srednjeevropske lige spremljalo nekaj več kot sto gledalcev.

Odnosi z javnostmi

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?