Novice

ACH Volley vnovič premagal Salonit Anhovo

Ljubljana, 22. februarja 2012 – Moštvo ACH Volley je vnovič ubranilo tivolsko trdnjavo, tokrat proti zelo dobri ekipi Salonita Anhovo iz Kanala u 5. krogu državnega prvenstva. Gostitelji so znova zabeležili rezultat 3:0 v nizih (11,19,23). Med igralci ACH Volleya je največ točk tudi tokrat dosegel Alen Šket, skupno 16, med gosti iz Kanala pa  Andraž Paliska, skupno 9. FOTOGALERIJA

 

V prvem nizu pravzaprav ni bilo niti sledu tiste kanalske bojevitosti, ki je krasila to ekipo na njenih zadnjih enajstih pohodih, v katerih je suvereno premagovala enega tekmeca za drugim. Tudi odbojkarji ACH Volleya so se več kot očitno dobro pripravili na začetek tega derbija in gostom dovolili, da vknjiži komaj dve točki do prvega tehničnega odmora. Na drugem tehničnem odmoru so odbojkarji Salonita zaostajali že za 9 točk, do konca niza pa so jih uspeli doseči skupno 11. Veliko bolj izenačen in vznemirljiv je bil na to drugi niz, v katerem prav nobeno moštvo ni uspelo narediti večje točkovne razlike. Tako so oranžni zmaji vodili zgolj s točko prednosti tako na prvem kot na drugem tehničnem odmoru. Ogromno so tudi grešili, toda le do rezultata 20:18, prvega v tem nizu, ko so povedli za dve točki razlike. V nadaljevanju so le to zgolj še povečevali in goste pustili na doseženih 19 točk. V tretjem nizu pa sta bili ekipi prav tako dokaj izenačeni, za kanček boljši so vendarle bili odbojkarji ACH Volleya. Na drugem tehničnem odmoru so vodili za dve točki, po tem pa je prišlo do izenačenja na 17. točki. Domačini so na to še bolj suvereno povedli, toda tudi Kanalci se (še) niso predali in se gostiteljem približali na točko razlike pri rezultatu 24:23. Na to je vzel stvari v svoje roke Uroš Kovačević in neubranljivo zabil zadnjo žogo v nasprotnikov polje, žogo s katero je zaključil niz in tudi tekmo s končnim, »brezmadežnim« rezultatom 3:0 v nizih.

 

Glavni trener oranžnih zmajev, Igor Kolaković tudi tokrat zadeve ni prepustil naključju. V igro je poslal Flajsa, Šketa, Vičića, Kovačevića, Fabjana, Rašića in Simaca. Proti koncu prvega niza je opravil še taktično menjavo, tako da sta Šketa in Vinčića zamenjala Ropret in Čebulj. Že v drugem nizu pa je bila znova na parketu prvotna postava. Pri zadnji točki drugega niza je stopil na servis še Klobučar namesto Flajsa. V tretjem pa je priložnost znova dobil Čebulj, a le za kratek čas.

 

» Tudi tekmo proti ekipi Salonita smo vzeli resno in z dolžnim spoštovanjem do nasprotnika, ki je prišel k nam po enajstih zaporednih zmagah v državnem prvenstvu. Prvi niz smo tudi odigrali zelo dobro in zelo suvereno. V drugem nizu pa je bilo več kot očitno, da želimo biti bolj  atraktivni kot koristni, prav tako smo imeli težave pri naših kontrah. Toda, niz smo v končnici vendarle mirno pripeljali h koncu in izničili nasprotnikov trud, zaradi katerega se nam ves čas tega niza ni uspelo odlepiti in narediti točkovno razliko. V tretjem nizu predvsem nismo realizirali zahteve taktične menjave, ko sem v igro poslal Čebulja, zato smo zadeve vrnili v prvotno formo in tudi ta niz, kljub temu da z zgolj dvema točkama razlike, mirno pripeljali do konca. Vsekakor moram reči, da zadnje čase opravljamo zelo težke treninge, nekoliko tudi na škodo tekem, ki jih igramo v državnem prvenstvu, saj se intenzivno pripravljamo na zaključni turnir srednjeevropske lige, ki bo na Slovaškem - organizator bo moštvo Humenne - in takoj za tem tudi na tekme evropskega pokala proti poljskem Rseszowu. To pomeni, da doma igramo toliko kot je potrebno, in od svojih varovancev ne zahtevam kaj več. Zato sem z nocojšnjo igro vsekakor zelo zadovoljen, ker so igrali dobro in nad mojimi pričakovanji. In to je vsekakor zelo dober znak,« je dejal Igor Kolaković.

 

Naslednja tekma 6. kola DP bo znova v Tivoliju, že to soboto, 25. februarja. Moštvo ACH Volleya bo gostilo ekipo Calcit Volleyball iz Kamnika. Že prihodnjo sredo, 29. februarja pa v Tivoli prihaja tudi Astec Triglav iz Kranja. Dobrodošli na tivolske tribune!

 

Odnosi z javnostmi

 

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?