Novice

ACH Volley zanesljivo v polfinale DP

Maribor, 19. marec 2012 - Odbojkarji ACH Volleya so nocoj v Mariboru v izjemnem navijaškem vzdušju športne dvorane Tabor odigrali zaostalo tekmo četrtfinala državnega prvenstva proti ekipi OK Maribor in se zanesljivo uvrstili v polfinale DP. Tekmo so dobili z rezultatom 0:3 v nizih (13:25;11:25;19:25), igralca z največ doseženimi točkami pa sta bila Klemen Čebulj na strani ACH Volleya, ki jih je dosegel skupaj 20,  in Jernej Detela na strani OK Maribor z doseženimi 9 točkami. Z zmago nad OK Mariborom je ACH Volley postal četrti udeleženec polfinala DP, kamor so se že uvrstili odbojkarji Astec Triglava, Calcita Volleyballa in Salonita Anhovo.

 

Goste iz Ljubljane, v vrstah katerih so tokrat dobili priložnost predvsem igralci, ki so manj igrali v minulih mednarodnih srečanjih, so gostitelji na samem začetku tekme sicer nekoliko presenetili z dokaj euforičnim začetkom, ki so ga spodbujali tudi glasni navijači. Tako so odbojkarji OK Maribora tudi povedli in naredili prednost treh točk, toda, le ta je bila dokaj kratke sape. Oranžni zmaji so se hitro pobrali, izenačili na 6. točki in pri prvem tehničnem odmoru vodili za dve, pri drugem pa že za 7 točk. Razliko so v nadaljevanju povečevali in domačinom dovolili, da vknjižijo le 13 točk v tem prvem nizu. V drugem se je na samem začetku skoraj ponovila zgodba iz prvega niza, saj so domačini povedli  s 4:2, toda gosti so jih hitro dohiteli, na prvem tehničnem odmoru tokrat že vodili za tri točke, na drugem pa za osem točk. V tem nizu so odbojkarjem OK Maribora igralci ACH Volleya dovolili skupno 11 točk. V tretjem nizu pa so od samega začetka povedli oranžni zmaji in na tehničnih odmorih znova naredili udobno zalogo točk, ki pa je zadostovala za nadaljevanje tudi tega zadnjega niza. Gostitelji pa niso popuščali in so še naprej igrali dokaj zagrizeno, razliko zmanjševali, kar pa ni zadostovalo niti za preobrat niti za kakšno presenečenje. Odbojkarji ACH Volleya so kontrolirali potek tekme in do konca Mariborčanom to pot dovolili, da vknjižijo dostojnih 19 točk.

 

Kot rečeno je Igor Kolakvoć tokrat dal priložnost, ob Flajsu, Čebulju, Fabjanu tudi Klobučarju, Ropretu, Vidiču in Simacu.  Priložnost je dobil tudi Komel. Odpočil pa je Vinčića, Kovačevića, Kamnika in Rašića. Šket pa z ekipo sploh ne nastopa, saj se intenzivno posveča terapiji kolena.

 

Grega Ropret, podajalec: »Nocoj smo odigrali zelo kvalitetno tekmo, ob tem moram pohvaliti naše nasprotnike, saj so se dobro borili  in se dostojno upirali ves čas tekme. Po naših treh zaporednih porazih v evropskih tekmovanjih, smo si dejansko želeli prepričljive zmage in smo tako začeli to srečanje v Mariboru in ga tudi suvereno končali. Tudi to pot smo imeli nekaj težav s sprejemom, saj je nasprotnik dobro serviral, toda vse je bilo pod nadzorom. Priložnost smo dobili igralci, ki smo manj igrali v preteklosti in smo to priložnost tudi dobro izkoristili. V prihodnjih dneh pa nas čaka tudi prvo polfinalno srečanje in sicer proti kranjskemu Triglavu. To je ekipa, ki jo že dobro poznamo, saj smo se v tej sezoni srečali že šestkrat in kakšnih skrivnosti med nami niti ni več. Zavedamo se, da gre za neugodnega nasprotnika, če mu dovolimo, da se razigra, saj nam je odščipnil tudi niz na njihovem terenu. Toda, prav tako se zavedamo, da popuščanja ni, in zato bomo vsako tekmo začeli in tudi odigrali stoodstotno. Ne bomo dovolili nobenega presenečenja.«

 

Igor Kolaković, glavni trener: »Zavedamo se, da je ekipa Maribora objektivno slabši nasprotnik od naše ekipe, kar pa ne pomeni, da jih podcenjujemo. Vsekakor pa sem nocoj dal priložnost našim mlajšim igralcem, ki so moje zaupanje tudi upravičili, tako Ropret kot Klobučar, Čebulj, Fabjan. Igrali so zelo odgovorno in tudi suvereno pripeljali tekmo do konca. V Mariboru smo igrali v izjemnem vzdušju. Publika je bila zelo navijaška, spodbudna, tekma je imela vse elemente spektakla, kar razveseljuje, saj daje slutiti, da se tudi Maribor znova prebuja in razvija v odbojkarsko središče, ki je nekoč že bilo. Kar se tiče tekem, ki so še pred nami, pa se nedvomno zavedamo velike energije, ki bo vložena v končne obračune. Objektivno gledano smo mi zagotovo boljša ekipa od drugih polfinalistov državnega prvenstva, toda, to moramo potrditi tudi na igrišču, za kar bomo tudi dali vse od sebe.«

 

Odnosi z javnostmi

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?