Novice

ACH Volley zmagovalec drame v Stožicah

Ljubljana, 26. oktober  - ACH Volley:Budvanska Rivijera 3:2 (20:25, 23:25, 25:18, 25:10, 15:12). Dvorana Stožice. Gledalcev 5000. Sodnika: Jungen (Nemčija), Sobrero (Italija). ACH Volley: Flajs, Lewis (libero), Komel, Šket, Klobučar, Vinčič, Kovačević, Čebulj, Ropret,  Rašić, Vidič, Simac. Trener: Igor Kolaković. Budvanska Rivjera: Ćaćić, Papović (libero), G. Ćuk, Raič, Rašović (libero), Stevanović, Dabović, B. Ćuk, Dukić, Čedić, Petković, Marković. FOTOGALERIJA

 

V 2. kolu sta se srečali ekipi, ki sta v prvem kolu doživeli maksimalni poraz. ACH Volley je izgubil na gostovanju pri ekipi Tours VB, Budvanska Rivijera pa je doma izgubila z Belchatowom. Odbojkarji ACH Volley so začeli izredno nervozno v napadu, kar je gostom prineslo začetno vodstvo 1:4. Ljubljančani so se hitro pobrali in se s točko Kovačevića približali na točko zaostanka (4:5). Igra gostov je bila bolj raznovrstna, kar jih je skozi držalo v vodstvu od ene do treh točk. Pri rezultatu 11:14 je domači trener Kolaković posegel po prvem polminutnem odmoru. Enaka razlika je ostala na drugem tehničnem odmoru. Po njem so se gostitelji le pobrali in z dobrim napadom Komela izenačili na 17. točki. V zaključku so Črnogorci naredili manj napak in na lahek način prišli do uvodnega niza.

 

Drugi niz so bolje odprli gostitelji. Povedli so s 3:1, a žal spet nadaljevali z lastnimi napakami, kar je gostom prineslo preobrat in vodstvo 3:6. Polminutni odmor je prinesel še en preobrat in z asom Komela so uspeli izid spet poravnati (6:6). Prednost gostov 6:9 gostiteljem ni spodrezala kril. Manj so grešili in z blokom Rašića so povedli prvič na tekmi (13:12). Sledilo je izenačeno srečanje, ekipi pa sta se menjavali v vodstvu (20:20). V zaključku so gostje pokazali bolj zbrano igro in z minimalno razliko dobili še drugi niz.

Tretji niz se je začel z izenačeno igro. Na prvem tehničnem odmoru je bila minimalna prednost na strani gostov (7:8). Ljubljančanom je uspel preobrat in s 13:12 so spet prevzeli vodstvo. Njihova igra je bila vse bolj prepoznavna in na drugem tehničnem odmoru so imeli že tri točke prednosti (16:13). Tokrat se v domači igri niso pojavljale začetniške napake. Brez težav so držali prednost in podaljšali upanje na popolni preobrat.

 

Z blokom Rašića so Ljubljančani ujeli začetni kapital (4:2). Rašiću se je pridružil še Komel (6:3), vse pa je odlično povezoval mladi Ropret, ki je zamenjal Vinčića. Varovanci trenerja Kolakovića so nadaljevali v visokem ritmu in pri vodstvu 9:4 so gostje poizkušali zaustaviti nalet Ljubljančanov s polminutnim odmorom, a brez pravega uspeha. Igra ACH Volley je bila vse bolj prepoznavna, podobna kot v lanskem prvem delu lige prvakov. Na drugem tehničnem odmoru so že vodili s 16:7. Blok gostiteljev je bil vse bolj čvrst in razlika je samo naraščala. Gostje so osvojili zgolj 10 točk, kar je dovolj zgovoren podatek o dogodkih na igrišču.

 

Odločilni niz se je začel z izenačenim izidom 3:3. Dve napaki gostov sta Ljubljančanom prinesli dve točki prednosti (5:3) in gostujočemu trenerju Vukoviću ni preostalo nič drugega kot da je vzel polminutni odmor. Z blokom Simaca so svojo prednost še povečali (7:4). Gostje še zdaleč niso rekli zadnje in z asom Dukića so se približali le na točko zaostanka (10:9). Bližje jim gostitelji niso dopustili in minimalna zmaga je ostala v Ljubljani.

 

Največ točk, kar 30, je dosegel Alen Šket, pri gostih pa je bil najuspešnejši Dukić s 17 točkami.

Odnosi z javnostmi

               
VIDEO
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?