Novice

ACH Volley:Tours VB 1:3

           

Ljubljana,18. Januarja 2012 – Moštvo ACH Volley je pred domačim običinstvom izgubilo še svojo drugo letošnjo evroligaško tekmo, tokrat proti francoskem Toursu z rezultatom 1:3 v nizih (13:25, 25:23, 21:25, 20:25) in s tem zapravilo svojo zadnjo priložnost za napredovanje v višji krog evropske lige prvakov v letošnji sezoni. Stožice so nocoj gostile okrog 5300 glasnih navijačev. Sodnikasrečanja: Gerathodores (Grčija), Nederhodores (Nizozemska). ACH Volley: Flajs, Lewis (L), Komel, Šket, Klobučar, Vinčič, Kovačević, Čebulj, Ropret, Rašić, Vidič, Simac.Tours VB: Konecny, Terzić, Slavev, Redwitz, Konecny, Prevel, Massacrier, Hominal, Smith, Gonzales (L), Gerardo, Szymkowiak.FOTOGALERIJA

Po izenačenju na 2:2, so gostitelji z dvema napadoma Alena Šketa povedli s 4:2. Gostje so se hitro pobrali in z dvema uspešnima potezama Petra Konečnya, prvič prišli v vodstvo (4:5). Ljubljančani so nadaljevali z nezbrano igro in razlika na prvem tehničnem odmoru se je še povečala (5:8). Po odmoru se je zgodba nadaljevala in pri zaostanku 6:11, je domači trener Igor Kolakovič vzel prvi polminutni odmor. Tudi to ni prineslo želenega zasuka, saj so se nepotrebne napake nadaljevale in pri zaostanku desetih točk (9:19), je sledil še drugi polminutni odmor. Ob koncu niza je domači trener Igor Kolakovič poizkušal s tremi mladimi igralci (Čebulj, Ropret, Klobučar), a zaostanek za kaj več je bil prevelik. Gostje so niz zaključili z uspešnim blokom Gerarda in Ljubljančane pustili na 13. točki.

Drugi niz so gostitelji začeli bolj zbrano tako v obrambi, kot v napadu. Ljubljančani so povedli z 1:0, vztrajni gostje pa so jim sledili do 8. točke. Z blokom Milana Rašiča, so gostitelji prvič ušli na +2 (11:9). Enaka razlika, (16:14), je ostala na drugem tehničnem odmoru. Po odmoru so gostje hitro ujeli priključek (17:17). Sledila je zanimiva in izenačena končnica. Gostitelji so tokrat ostali zbrani in zasluženo prišli do izenačenja v nizih. V uvodu tretjega niza so imeli rahlo pobudo gostje, a odbojkarji ACH Volleya jim niso dopustili, da bi se oddaljili. Do 11:11, so Ljubljančani držali priključek, tri neuspeli zaporedni napadi so jih oddaljili (11:14), kar je bil razlog za polminutni odmor. Odmor je tokrat le obrodil sadove. Z asom Alena Šketa so se Ljubljančani približali na točko zaostanka (13:14), z uspešnim napadom kapetana Andreja Flajsa pa so prišli do prvega vodstva v tretjem nizu (20:19). Ekipa Tour VB si je ponovni zasuk priborila z uspešnim blokom Petra Konečnya (20:21). Do konca  niza so obdržali uspešen blok, ob tem pa so jim gostitelji pomagali z lastnimi napakami. Gostje so nadaljevali v velikem slogu in si hitro priigrali lepo prednost (2:6). Domači trener Igor Kolaković je poizkušal z menjavo. Alena Šketa je zamenjal s Klemenom Čebuljem in prav s slednji je z uspešnim blokom Ljubljančane približal na točko zaostanka (9:10). Z isto mero, z blokom, so vrnili gostje in spet ušli na lepo prednost štirih točk (9:13). Enaka razlika je ostala tudi na drugem tehničnem odmoru (12:16). Gostje so odmor nadaljevali z dvema točkama (12:18) in varovanci trenerja Igorja Kolakovića so bili v vse težjem položaju. V nadaljevanju so se uspeli približati zgolj na štiri točke zaostanka, a bližje jim gostje niso pustili.

Matjaž Klemenc
 
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?