Novice

AICH/Dob prevladal na domačem parketu

SK Zadruga AICH/Dob : ACH Volley Ljubljana 3:1 (-17, 20, 17, 22)

SK Zadruga AICH/Dob: Maciel 9, Landfahrer 11, Hruška, Steiner, Kühl 12, Miranda de Alcantara 10, Formela 18, Pušnik, Ferreira Garcia, Krassnig, Podlesny 5, Kitzinger.

ACH Volley Ljubljana: Toman, Ropret 1, Pernuš, Pavlović 6, Dagostino, Bošnjak, Okroglič, Rutar 1, Pokeršnik 13, Videčnik 2, Kök 6, Tzourits 5, Vučićević 23.

Odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana so na tekmi srednjeevropske lige gostovali pri SK Zadrugi AICH/Dob. Gostitelji v letošnji sezoni sicer niso prikazovali suverenih predstav, a proti aktualnim srednjeevropskim prvakom so predvsem na račun silovitega začetnega udarca slavili s 3:1 (-17, 20, 17, 22).

Ljubljančani so srečanje pričeli odlično in nemudoma povedli s 4:0. Takoj je s polminutnim odmorom urgiral trener domačih, vendar je četa Matije Pleška držala hitro priigrano prednost in to z napadom Pavlovića povišala na pet (12:7). Skozi niz Avstrijci niso resneje ogrozili vodstva gostov in tako so s trojnim blokom prvi niz slovenski državni prvaki sklenili s 25:17.

Drugega so bolje odprli domači odbojkarji, ki so tudi na račun slabšega servisa in sprejema Ljubljančanov vodili že z 9:4. Na mesto srednjega blokerja je trener Pleško namesto Videčnika poslal Djurića, toda zmajem do konca niza ni uspelo nadomestiti razlike. Domačini so tako izenačili na 1:1 (20:25).

Razigrani gostitelji so v tretji niz prav tako bolje vstopili kot gostje iz Ljubljane. Z blokom so povedli s 6:4, a je Vučićević izenačil na 6:6. Ekipi sta se izmenjavali v vodstvu vse do sredine niza, ko je Avstrijcem uspel delni niz 4:1 za vodstvo s 16:11. Oranžni zmaji so se sicer trudili znižati zaostanek, a žal neuspešno. SK Zadruga AICH/Dob je bila boljša tudi v tretjem nizu in povedla z 2:1 (17:25).

Četrti niz se je izkazal za najbolj izenačenega. Obe ekipi sta pritiskali na nasprotnika, nobena pa si ni zagotovila prednosti več kot dveh točk. Z asom mladega Filipa Rutarja so zmaji izenačili na 19:19 in si priborili dobro izhodišče za vstop v končnico, z dvojnim zaporednim blokom pa so si domačini prvič v zadnjem nizu priigrali tri točke naskoka (19:22). Z napadom Vučićevića so zmaji vrnili upanje (22:23), vendar je v naslednjih dveh akcijah Dob bil uspešnejši in zmagal s 3:1 (22:25).

Uroš Pavlović, bloker ACH Volleyja Ljubljana: ''Začeli smo dobro, gladko dobili prvi niz, potem pa nerazumljivo padli. Ne vem, zakaj. Kot da bi se bali samega sebe, s servisom nismo več pritiskali, na drugi strani so začeli dobro sprejemati, dobro igrati in mi nismo več našli rešitve za njihovo igro.''
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?