Novice

Alen Šket: „Komaj čakam, da znova zaigram”

• Ob odhodu slovenske reprezentance na tekme evropske lige v Belgijo in pred tem na pripravljalno srečanje v Franciji, je v javnosti največ govora o tem, da sta oba z Matevžem Kamnikom ostala doma zaradi poškodb. Matevž pravi, da pri njemu ne gre za klasično poškodbo pač pa za okrepitev muskulature, zaradi specifičnih naporov, ki jih telo doživlja pri skokih blokerjev. Kakšna poškodba pa pesti tebe in kakšna terapija je predpisana?
» Za mojo poškodbo pravzaprav lahko rečem, da je že kar 'stara', vleče se mi že nekje od decembra. Imam vnetje zgornjega dela pogačice, kar je lahko včasih tudi zelo moteče, predvsem pa boleče. Zato mi je dr. Dravišević 'ukazal', da morem poškodbo čisto pozdravit, preden znova začnem koleno izpostavljati večjim naporom. S tem sem vsekakor soglašal, res pa je, da se zna rehabilitacija zvaleči tudi za kakšen mesec. Delam pa veliko v fitnesu po predpisanem programu z Markom Borkom, pri njem tudi opravljam izokinetična merjenja. V veliko pomoč mi je tudi reprezentančna fizioterapevtka Mojca Pavlinic. Tako, da se počutim dobro, zadeva pa zagotovo gre v pravo smer.”

Z reprezentanco si že od začetka maja. Kako ocenjuješ delo v „novem okolju”?

»Glede na to, da treniram po prilagojenem programu in nisem stodopstotno prisoten na treningih, lahko podam le delno oceno, ki pa je zagotovo zelo visoka. Delo v reprezentanci poteka na zelo visoki ravni v primerjavi s prejšnjimi leti in mislim, da smo s tem dejansko vsi zadovoljni in tudi, da smo enotnega mnenja. Sicer smo fantje komaj čakali, da se ponovno zberemo in da se dokažemo pod slovensko zastavo, saj je čast igrati in zastopati svojo državo. Veliko zaslug pa ima pri tem tudi selektor Veselin Vuković, ki je prinesel v ekipo veliko svežino, kar se pozna tudi na našem delu. Skratka, prepričan sem, da že zaradi tega, dober rezultat ne more izostati.”

• Ali imaš sploh kaj prostega časa in, če je kaj takšnega časa, kako ga izrabljaš?

»Sedaj, ko je ekipa odpotovala v Francijo in Belgijo se najde nekaj več prostega časa, vendar pa še vedno moram opravljat naloge, ki mi jih je zadal strokovni štab, zato se zame delovni ritem ni spremenil in je enak kot prej. Ko pa se vrnejo v Slovenijo, pa bo zagotovo še več dela tudi zame, saj računam, da bo rehabilitacija kolena šla v pravo smer in po kmalu vse po starem. Tudi zaradi tega imam prostega časa zelo malo, skoraj nič. Če pa že imamo čas, grem na kakšno pijačo s prijatelji. Ni nobenih posebnosti, le drobni užitki.”
 

Kaj načrtuješ po koncu reprezentančnih akcij v juliju? Letos bo izredno malo časa za počitnice tudi zaradi evrospkega prvenstva v septembu. Kje boš preživel ta čas: na morju, v hirbih, doma...?

»Glede na to, da evropska liga traja do sredine julija, priprave na EP se pa že začnejo 1. avgusta, bo časa za počitnice izredno malo, a tisto, kar bo na voljo, bom zagotovo izkoristil v največji možni meri. Že zdaj se namreč veselim oddiha na morju skupaj s svojo punco. Pravzaprav, pogrešam to poletno brezdelje, a enako močno si želim tudi igrati z reprezentanco. Odvisnost od žoge je pač premočna…«
Odnosi z javnostmi

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?