Novice

Andrej Flajs: »Ta hip ima prednost študij«

"S selektorjem sva se nedavno tega res pogovorila. Predstavil mi je cilje v letošnji reprezentančni sezoni. Dejal je, da bi za evropsko ligo predvsem rad preizkusil - poleg standardnih sprejemalcev Tineta Urnauta, Alana Komela in Vida Jakopina - še mlade igralce Gruta, Čebulja in Planinca. Name pa naj bi računal tudi v prihodnosti. Osebno mi je bilo – in mi je še vedno – velika čast igrati za reprezentanco. Če bo selektor menil, da imam kvaliteto in lahko pomagam, se bom z veseljem odzval. Pogovor je tudi zato bil koristen, slabe volje zaradi nevpoklica pa nikakor ni bilo."
 

 

Ali si se že odpočil od naporne sezone in kako preživljaš čas, ko ni rednih treningov? 

 

"Od naporne sezone sem se že odpočil, sedaj je moja pozornost posvečena predvsem obveznostim na fakulteti. Sem šele na začetku študija na Fakulteti za šport. Zaradi velika števila treninga in tekem do aprila praktično nisem uspel obiskovati učnega procesa. Sedaj poskušam čim več nadoknaditi. V junijskem roku bi rad opravil štiri izpite, v septembrskem pa še kakšnega. To bi bilo dovolj, da se redno vpišem v 2. letnik, kar je moj letošnji cilj."

 

Kako mineva tvoj tipični dan „ v civilu”?

 

"Zbudim se različno, včasih ob 6:30, včasih kasneje. Potem sledijo vaje na faksu. S sošolci gremo včasih skupaj na kosilo. Popoldne pa sprostitev, učenje in kakšna pijača s prijatelji. Pojem večerjo in zaspim. Skratka, nič posebnega in zelo podobno majskemu vsakdanjiku slehernega študenta.«
 

 

Je čas tudi za druženje ali zgolj za študijske obveznosti?

 

"Dopoldneve sem ponavadi na faksu, popoldne in za vikende pa ostane tudi čas za druženje s prijatelji, kakšno igro na playstationu 3, kino in podobno."

 

Poletje je na pragu, kje boš preživel poletne počitnice?

 

»Junija imam izpite, za naprej pa nimam nobenih posebnih planov. Mogoče ogled kake evropske prestolnice, predvsem Amsterdam mi je zelo všeč. Obisk kakega koncerta. S prijatelji se dogovarjamo za planinski izlet. Julija bo čas tudi za to."

 

Kako sploh ohranjaš kondicijo v času, ko ni rednih treningov?

 

»Če je le mogoče, si po sezoni vzamem 14 dni prosto, ko se sploh ne ukvarjam s športom. Da se fizično odpočijem in pozdravim mikro-poškodbe. Potem pa obiskujem fitnes za nabiranje moči in igram odbojko na mivki za ohranitev stika z žogo."

 

Kaj za športnika sploh pomeni „ dolgo vroče poletje”?

 

"Seveda je odvisno od športa. Nekateri imajo sedaj vrhunce sezone. Pri odbojki pa je to čas za reprezentančne akcije ali odbojko na mivki. Avgusta se ponavadi že začnejo priprave na novo dvoransko sezono. Takrat nam je najtežje - treningi za vzdržljivost in pridobivanje moči ter vroče vreme. V bistvu to dolgo, vroče poletje običajno prehitro mine.«

 

Kako ocenjuješ možnosti reprezentance na prihajajočem evropskem prvenstvu, še zlasti, ker bo na nasprotni strani mreže domači trener? 

 

"Verjamem, da imamo kvaliteto za to, da vpišemo prvo zmago na evropskih prvenstvih in več. Naš cilj ne sme biti nižji od drugega mesta. Prvo mesto pa pripisujem reprezentanci Srbije in našem klubskem trenerju Igorju Kolakoviću."
 

 

Kako ocenjuješ možnosti naše reprezentance že zdaj v Belgiji in po tem tudi kasneje, saj vse zelo dobro poznaš?

 

»Na začetku bo težko. Igralci so utrujeni od napornega začetka priprav, uigranost verjetno še ne bo na najvišji ravni. Igramo pa z reprezentanco, ki se bo prav tako borila za vrh v naši skupini. Njihova prednost bo tudi v tem, da igrajo pred svojimi navijači. Vseeno pričakujem enakovreden boj. Naši bodo igrali z vsakim turnirjem bolje. Upam, da se jim uspe uvrstiti na finalni turnir. Da le ne bo poškodb. Vseeno je evropska liga le priprava na septembrsko evropsko prvenstvo v Avstriji. Tam bi morali pokazati vrhunsko pripravljenost."

 

Znano je, da si nekoč bil zapisan tudi odbojki na mivki in da si pri tem bil tudi zelo uspešen. Že nekaj sezon se s tem ne ukvarjaš. Kako je zdaj s tem in ali imaš kaj podobnega v načrtu v poletnih mesecih?

 

"Prej sem se poleti bolj ukvarjal tudi z odbojko na mivki. Na žalost se je potem soigralec Rok Satler poškodoval. Ker mi je bilo z njim užitek trenirati in igrati, sem rekel, da bom počakal na njegovo okrevanje. Sam pa sem odbojko na mivki začel jemati kot poletno sprostitev in druženje z kolegi. Verjetno bo tudi letos tako. Čeprav je Rok zdrav, je prioriteta pač narediti pogoje za vpis v drugi letnik faksa."

 

Odnosi z javnostmi
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?