Novice

OK AUTOCOMMERCE V FINALU

Srečanje so bolj odločno pričeli gostje, ki so povedli s 3:1, pri prvem tehničnem odmoru pa so prednost po udarcu Flajsa povečali še za točko (8:5). Po vodstvu Autocommercea z 11:7 je domači trener Berlot zahteval svoj prvi polminutni odmor v tem nizu. Domačini so se po odmoru nekoliko zbrali in se približali na dve točki zaostanka (11:9), a so jim do drugega tehničnega odmora slovenski prvaki ušli za štiri (16:12). Nadaljevanje je minilo v znamenju domačinov, ki so po dobri igri zaostajali le še za točko (17:16), a ne za dolgo saj so Autocommerceovci zopet prišli do prednosti treh točk (21:18). Borbeni domačini se niso predali, prednost gostov pa je bila vseeno za njih neulovljiva in tako so igralci Autocommercea po hitri akciji Satlerja in Pleška na mreži odločili prvi niz v svojo korist.

 

V pričetku drugega niza sta bila na mreži po dvakrat na vsaki strani uspešna Basaneže in Flajs. Po izenačenem nadaljevanju so po napaki Flajsa domačini povedli za točko (7:6), prvi odmor pa je vseeno pripadel gostom (7:8). Sledilo je izenačenje na deveti točki, nato pa so pobudo prevzeli gostje, ki so po nekaj napakah domačinov povedli s 14:10, domači strateg Berlot pa je njihov nalet zaustavil s pol minute odmora. Po bloku Krivca so igralci Marchiola znižali razliko le na dve točki (14:12), po mreži gostov pa je razlika v korist blejske vrste znašala le še točko 15:14. Domačini niso popuščali, vseskozi so sledili Blejcem za točko, po dveh napakah Paliske pa so Autocommerceovci pobegnili na varnih 22:18, kar jim je omogočilo miren zaključek drugega niza, ki so ga na koncu dobili z rezultatom 25:20.

 

Gostje so po nekaj atraktivnih točkah v začetku tretjega niza takoj povedli s 3:0, prednost pa je po asu Flajsa znašala že pet točk (7:2). Z močnimi servisi ter hitro in raznovrstno igro na mreži so slovenski prvaki uspešno držali prednost tudi v nadaljevanju srečanja, domačini pa so se očitno že predali, saj na njihovi strani ni bili več pravega odpora. Ob drugem tehničnem odmoru je bil rezultat 16:10 za goste, po bloku Kamnika, za vodstvo z 19:11, pa je domači trener Berlot posegel po polminutnem odmoru. Tudi ta ni več pomagal njegovim varovancem, ki so tako morali priznati premoč gostom tudi v tretjem nizu.

 

S tem so igralci Autocommercea postali prvi finalisti letošnjega državnega prvenstva in se bodo v velikem finalu pomerili z boljšim iz drugega polfinalnega para med Salonitom in Mariborom.

 

Bled, 10.4.2007

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?