Novice

OK AUTOCOMMERCE LE ŠE KORAK DO NASLOVA

Trener Autocommercea Baltić je tokrat dodobra pomešal karte na svoji strani, saj je za razliko od prve tekme v Radovljici tokrat namesto Čebrona, Satlerja in Urnauta v igro poslal Kamnika, Šmuca in Flajsa. To pa razmerja na igrišču ni kaj bistveno spremenilo.

 

Domače moštvo je po dveh napakah gostov najprej povedlo z 2:0, a so gostje hitro ujeli priključek in po asu Kamnika povedli z 8:6. Po napaki Horvata je njihovo vodstvo znašalo že štiri točke (10:6). Tekma je bila kljub veliko napakam na servisu na obeh straneh na trenutke zanimiva, Mariborčani pa nikakor niso zmogli priključka Autocommerceovcem, ki so uspešno držali prednost dveh do treh točk. Domači trener Nikolić je tudi z menjavami poskušal spreobrniti izid, pomagala pa mu nista niti oba polminutna odmora. Zadnjo točko za goste in zmago v prvem nizu s 25:21 je z udarcem na mreži zagotovil kapetan Pleško.

 

Tudi drugi niz se je pričel po notah gostov, ki so z asom Flajsa vodili že s 4:1, drugi as v tem nizu pa je prispeval še Pleško in na prvi tehnični odmor sta odšli moštvi ob vodstvu Autocommercea z 8:4. Aktualni slovenski prvaki so tudi v nadaljevanju odlično servirali, ob dobrem sprejemu pa je podajalec Šmuc uspešno razigraval svoje napadalce. Trener domačinov Nikolić je bil pri vodstvu gostov s 13:6 primoran vzeti svoje prve pol minute odmora, ki pa mu ni kaj prida koristil, saj so gostje še povišali izid na 16:7. Po ponovnem asu Pleška je ob pogledu na semafor izid znašal že 21:11 za Autocommerce, Nikolić pa je še drugič pozval svoje igralce k polminutnemu odmoru. Domačini so tudi po tem delovali povsem razglašeno in tako so tudi drugi niz po točki Flajsa brez težav vknjižili igralci Autocommercea.

 

Nekoliko bolj odločno so igralci Preventa pričeli v tretjem nizu. V tem delu igre je dobro serviral Šket, uspešen pa je bil tudi njihov blok. Pajenk je z odličnim servisom nato povedel svoje moštvo v vodstvo z 8:4, po udarcu Horvata pa je bil izid že 13:7 za domače. Gostujoči strateg Baltić je s pol minute odmora poskušal prekiniti nalet domačinov, ki pa so bili že v naslednji akciji ponovno uspešni v bloku. Pleško je z asom nato znižal na štiri točke zaostanka, Nikolić pa je takoj reagiral z odmorom za svoje igralce. Ob drugem tehničnem odmoru je prednost gradbincev še vedno znašala štiri točke, Baltić pa je pri rezultatu 18:13 že drugič vzel 30 sekundni odmor. Nato je Flajs s prihodom na servis omogočil svoji ekipi, da je dosegla nekaj zaporednih točk in razlika se je zmanjšala na tri točke zaostanka. Domačinov to ni ustavilo, nadaljevali so z odličnimi servisi, gostje z nekoliko slabšimi, poleg tega pa Blejcem nikakor ni uspelo z blokom zaustaviti domačih napadalcev in ta niz je zasluženo pripadel domači vrsti.

 

Autocommerceovcev poraz v tretjem nizu ni zmedel, ravno nasprotno so četrti niz pričeli na vso moč in to jim je prineslo hitro vodstvo z 5:1, trener Preventa Nikolić pa je bil že primoran vzeti polminutni odmor. Dva zaporedna bloka sta nato še bolj odddaljila goste od domačinov in izid je bil že 8:2. Horvat je s tremi zaporednimi servisi nato znižal izid na 8:6. Prednost gostov je še naprej kopnela in gradbinci so bili nato le še točko za Blejci (11:10). Mariborčan v dresu Autocommercea Kamnik je nato z dvema blokoma zvišal vodstvo na 14:10, a so Mariborčani tudi po zalugi servisov Šketa hitro odgovorili in znižali izid na dve točki zaostanka (15:13). Nadaljevanje ni prineslo bistvene spremembe izida, prednost gostov je znašala varne tri točke (18:15, 20:17). Domačini kljub nekaj menjavam Nikolića niso bili zmožni narediti preobrat in Autocommerceovci so se po bloku v tej tekmi odličnega Kamnika skupaj s svojimi zvestimi navijači, ki so jih glasno spodbujali celotno srečanje, veselili tudi druge finalne zmage.

 

Blejska vrsta ima tako v nedeljo, 29.aprila (pričetek ob 18.uri) v domači dvorani v Radovljici na voljo prvo zaključno žogo za ponovno osvojitev državne lovorike.

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?