Novice

OK AUTOCOMMERCE POKALNI PRVAK SLOVENIJE

Blejski odbojkarji so, nekoliko lažje kot je bilo pričakovati, drugič v klubski zgodovini osvojili  naslov pokalnega zmagovalca in potrdili, da so v tem trenutku najkakovostnejše moštvo v Sloveniji.

 

Začetek prvega niza je potekal v izenačeni igri, a le do osme točke, ko so si odbojkarji Autocommercea prvo večjo prednost priigrali pri izidu 12:9 in s tem prisili trenerja Salonita Sabahudina Peljta, da je prvič zahteval polminutni odmor. Kljub temu so aktualni državni prvaki nadaljevali s preudarno in učinkovito igro in do drugega tehničnega odmora vodili že s 16:12. Kanalci so se sicer na trenutek tekmecu približali na dve točki zaostanka (16:18), nakar so se Gorenjci pod vodstvom razigranega kapetana Matije Pleška, vnovič oddaljili in prav z zadnjo točko v uvodnem nizu dosegli tudi največje vodstvo (25:17).

 

Gledalci v polni novogoriški športni dvorani, ki so bili po večini na strani odbojkarjev Salonita, so delno na svoj račun prišli v drugem nizu, ki so ga Kanalci v končnici izgubili tudi zaradi pomanjkanja športne sreče, saj so imeli praktično ves del tega dela igre prednost.

Že do prvega tehničnega odmora so imeli Salonitovci pet točk prednosti, najvišjo razliko pa so si priigrali pri izidu 17:10, a jim na koncu tudi ta ni zadostovala za uspeh. Trener Autocommercea Dragutin Baltič je v teh trenutkih v igro poslal Tineta Urnauta in Andreja Flajsa, ki sta zamenjala Mitjo Gasparinija in Jasmina Čuturiča. To je prineslo preobrat, saj so se od tega trenutka dalje odbojkarji Autocommercea zbrali in nasprotnika ujeli pri 19. točki. Čeprav so visoko prednost v nekaj minutah zapravili, Kanalci niso obupali, in si pri izidu 24:23 tudi priigrali zaključno žogo za izenačenje v nizih, na žalost kanalskih navijačev pa je bila to tudi zadnja točka njihovega moštva v tem nizu.

 

Tudi zaradi razočaranja, ker drugega niza niso zaključili v svojo korist, predvsem pa zaradi vnovične izredno kakovostne igre Autocommerceovcev v vseh odbojkarskih prvinah, so Kanalci, ki se sicer lahko pohvalijo s sedmimi naslovi pokalnega zmagovalca in kar 13 finalnimi nastopi v tem tekmovanju, v tretjem nizu povsem popustili. Moštvu Autocommercea so na ta način močno olajšali pot do zmage v tretjem nizu in s tem osvojitve letošnjega naslova pokalnega prvaka Slovenije.
 
Organizator turnirja je ob koncu izbral tudi najboljše posameznike in sicer so praktične nagrade prejeli Tomislav Šmuc kot najboljši podajalec, Matija Pleško kot najboljši napadalec ter Sebastijan Škorc kot najboljši libero. 

 

Nova Gorica, 15.januar 2007

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?