Novice

AUTOCOMMERCE ZABELEŽIL PRVO ZMAGO

Srečanje, ki sta ga obe strani pričeli nekoliko nervozno, so bolje pričeli slovenski odbojkarji, ki so povedli z 8:4. Po tehničnem odmoru so Autocommerceovci nadaljevali z učinkovito igro na mreži, poleg tega pa so odlično servirali, kar je Belorusom povzročalo veliko težav na sprejemu. Vodstvo Autocommercea je ob drugem tehničnem odmoru tako naraslo že na 16:9, pri Tehnopriboru pa je bil edini, ki je držal korak s Slovenci kapetan Kot. Trener Tehnopribora Paniashyn je poskušal tudi z dvema menjavama ter minutama odmora, vendar mu razigranih Slovencev v tem nizu ni uspelo več zaustaviti, slovenski odbojkarji pa so nasprotnikom oddali vsega 11.točk.

 

Tudi drugi niz se je odvijal podobno kot prvi, Belorusi so grešili tako v napadu kot na servisu, Slovenci pa so ob dobrem servisu tudi s čvrstim blokom uspešno zaustavljali gostujoče napadalce.

Ob vodstvu Autocommercea z 12:7 je beloruski trener v svojem moštvu izvedel dve menjavi, po doseženi točki Pleška, ki jo je v naslednji akciji dosegel neposredno s servisom, pa je zahteval še minuto odmora. Razmerja moči na igrišču to ni spremenilo. Slovenci so na drugi tehnični odmor odšli že s šestimi točkami prednosti, ki so jo do konca niza le še uspešno obdržali in tako povedli z 2:0 v nizih.

 

Gostje so v tretjem nizu nekoliko izboljšali sprejem, kar se je tudi odražalo v njihovi igri. Izid je bil vseskozi poravnan, Belorusi pa so prvič na srečanju povedli pri rezultatu 11:10, rahlo pobudo pa so imeli vse do drugega tehničnega odmora. Trener Autocommercea je ob tem v igro namesto Gasparinija postavil mladega Urnauta, ki je najprej z odličnim servisom povedel svoje moštvo v vodstvo z 18:16. Po minuti odmora na zahtevo Belorusov, pa so igralci Autocommercea zopet po zaslugi Urnauta, ki je bil najprej odličen na servisu, kasneje pa nezaustavljiv na mreži, dokončno zapečatili usodo beloruskih odbojkarjev.

 

V prvem srečanju med domačo Mladostjo in Modričo Optimo, so slavili domačini s 3:0 (18, 18, 14).

 

V sobotnem sporedu se bosta najprej ob 17.uri pomerila zagrebška Mladost in beloruski Tehnopribor, ob 19.30 uri pa še OK Autocommerce in Modriča Optima.

Izjavi po srečanju:

Tine Urnaut, OK Autocommerce:

» Danes je tekma izgledala nekoliko lažja kot smo pričakovali, vendar pa je bil za vsako žogo  potreben maksimalen angažma. Zadnji set so nam nasprotniki dobro parirali, menim pa, da se jim je zelo poznala odstonost njihovega najboljšega igralca Akrema, kateri mislim, da jim pomeni celo več kot pol ekipe. Brez njega igrajo izredno težko, so pa sposobni odigrati že jutri ali naslednjo tekmo odlično.«

 

Mitja Gasparini, OK Autocommerce:

» Tekma je bila glede na pričakovanja nekoliko lažja, zelo dobro smo igrali predvsem v bloku, polju in napadu. Prvi niz smo gladko dobili, tudi z igro, ki je bila upam všeč gledalcem. V podobnem slogu smo nadaljevali in dobili pomembno srečanje.«

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?