Novice

AUTOCOMMERCE ZANESLJIVO DO PRVE ZMAGE

Gledalci, ki radovljiške dvorane tokrat niso povsem napolnili, so bili tokrat priča gladki zmagi Autocommercea.

 

Domačini so hitro prevzeli pobudo in povedli s 5:2, enako razliko pa ohranili tudi ob prvem tehničnem odmoru. Z dobrimi servisi in raznovrstno igro na mreži so tudi v nadaljevanju držali vse niti igre v svojih rokah in pri njihovem vodstvu z 14:8 je gostujoči trener Nikolić vzel prvi polminutni odmor. Gostje so le na trenutke parirali razpoloženim igralcem Autocomercea, ki niso navduševali le z igro na mreži ampak tudi z igro v obrambi in prvi niz je s 25:14 tako brez težav pripadel domačinom.

 

Drugi niz so bolje pričeli gostje, ki so povedli s 3:0. Kapetan domačih Matija Pleško je z nekaj dobrimi servisi povzročil kar nekaj zmede na sprejemu v gostujoči vrsti, izid pa je bil tako hitro izenačen na tretji točki. V nadaljevanju je Urnaut z direktno točko s servisom priigral domačim vodstvo z 8:6. Igralci Autocommercea so nato prestavili v višjo prestavo in predvsem z odlično igro v napadu povedli z 14:9, strateg Preventa Nikolić pa je ob tem menjal podajalca Žitnika z Lipicerjem. Barreto je po tehničnem odmoru (16:10) z asom zagotovil še eno točko za svoje moštvo, naslednjo pa z udarcem Gasparini, ki je kraljeval že celoten drugi niz, saj je bil nezaustavljiv na mreži. Trener Preventa Nikolić je pri rezultat 22:11 s polminutnim odmorom poskušal zaustaviti odlično igro Autocommercea, a mu to ni uspelo, saj so domačini po asu Čebrona slavili tudi v tem nizu s 25:14.

 

Tako kot v drugem, je tudi uvod tretjega niza propadel gostom (3:1). Domačini so po avtu Babiča izenačili na četrti točki, a so jim Mariborčani nato zopet ušli (7:5). Kljub temu pa so po bloku Pleška na prvi tehnični odmor s točko prednostjo odšli domačini. Dva asa Gasparinija za vodstvo z 10:7 so prisilili gostujočega trenerja k prvemu polminutnemu odmoru. Razlika treh točk v korist Autocommercea je znašala tudi ob drugem tehničnem odmoru (16:13). Pri rezultatu 19:15 je domači trener Baltić dal priložnost tudi mlademu Kamniku, ki je zamenjal Barreta. Potek srečanja se v nadaljevanju ni spremenil, saj so odličen servis, čvrst blok in napadalna igra omogočila Autocommerceu gladko zmago tudi v tretjem nizu in s tem vodstvo v finalnih srečanjih z 1:0. 

 

Druga tekma bo na sporedu v sredo, 25.aprila v dvorani Tabor v Mariboru.

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?