Novice

AUTOCOMMERCE ZLAHKA DO ZMAGE

Tokrat maloštevilni gledalci so so bili najprej priča vodstvu izredno motiviranih gostov s 3:1, po asu Vidiča pa so gostje vodili že z 8:5. Slovenski prvaki so tudi po prvem tehničnem odmoru zaostajali za tri točke (11:8), po asu Flajsa in Bloku Gasparinija pa je sledilo izenačenje na 11.točki. Trener Asteca Marko Brumen je takoj reagiral z pol minute odmora. Odlični servisi Flajsa so v nadaljevanju pripomogli njegovi ekipi k vodstvu s 13:11, razlika dveh točk pa je znašala tudi ob drugem tehničnem odmoru (16:14). Po bloku Autocommercea je njihovo vodstvo znašalo že štiri točke 19:15 in tudi nadaljevanje se je odvijalo po njihovih notah. Pri vodstvu domačih z 22:17 je Brumen zahteval še drugi odmor za svoje igralce. Ta je bil uspešen za Triglavane, saj so se približali domačim le na dve točki zaostanka (24:22), po tem, ko je imel Autocommerce že zaključno žogo. Vidič je nato z blokom prednost znižal le na točko zaostanka, Flajs pa je z udarcem na mreži le zagotovil zmago domačim v prvem nizu.

 

Autocommerce je drugem nizu povedel s 4:2, vodsvo pa je obdržal tudi ob prvem tehničnem odmoru (8:6). Po odmoru so domačini še bolj pritisnili na plin in po asu Gasparinija je vodstvo znašalo že pet točk (11:6). Gostje so se po nekaj napakah domačih približali le na dve točki zaostanka (12:10), a so jim domačini hitro pobegnili na 15:10. V nadaljevanju so slovenski prvaki s hitro in raznovrstno igro na mreži povsem nadigrali goste iz Kranja, ki so le na trenutke nudili nekaj odpora. Pri rezultatu 21:13 je Brumen svoje varovance sicer pozval k polminutnemu odmoru, ki pa ni prinesel preobrata v njihovi igri in domačini so brez težav vknjižili tudi drugi niz.

 

V pričetku tretjega niza so gledalci lahko spremljali lepo in raznovrstno igro, izid pa je bil poravnan do tretje točke, nato pa so Triglavani zaigrali odločno in po asu Verbiča povedli s 7:3. Ob prvem tehničnem odmoru so gostje vodili z 8:5, a ne za dolgo. Z asom Gasparinija je bil rezultat hitro poravnan na osmi točki, po dveh blokih in še enem asu Gasparinija pa je Autocommerce vodil že z 11:8. Servis je bil v nadaljevanju še naprej glavno orožje domačinov, pri rezultatu 14:9 pa je trener Asteca Brumen zamenjal na položaju podajalca Bojinoviča z Matijaševičem, a je pri 18:12 že vrnil Bojinoviča v igro. Kranjčani so bili do konca niza povsem brez moči proti razigranim Autocommerceovcem, ki so tako v njihovi prvi tekmi letošnjega državnega prvenstva zabeležili visoko zmago.

Povratna tekma nocojšnjih nasprotnikov bo v soboto, 24. marca ob 18. uri v dvorani Planina v Kranju.

Po koncu srečanja so prvaki letošnjega pokala Top Teams še enkrat pozdravili domače gledalce z zmagovalnim pokalom, svojim navijačem pa namenili tudi prho s šampanjcem.

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?