Novice

AUTOCOMMERCEU KONČNO TRETJE MESTO

V začetku prvega niza je bilo igri obeh ekip storjenih precej napak, rezultat pa je bil vse do desete točke poravnan. Po servisu Pleška so si dve točki razlike priigrali slovenski igralci (12:10), tri zaporedne napake igralcev Autocommercea pa so gostom omogočile vodstvo za točko. Drugi tehnični odmor je pripadel Avstrijcem (16:15). Pleško je v nadaljevanju dobro serviral, Slovenci pa so po bloku Barreta že vodili z 18:16, a ne za dolgo, saj so Avstrijci hitro ujeli priključek na 19.točki. Pri rezultatu 22:22 je argentinski trener na klopi Dunaja Cuello zahteval prvo minuto odmora, po udarcu Barreta in vodstvu Autocommercea s 24:23 pa še drugo. Kapetan Autocommercea Pleško je nato dosegel dve odločilni točki za zmago svoje ekipe v prvem nizu.

 

Drugi niz je z asom pričel najmlajši član slovenskega moštva Urnaut, kljub temu pa so si ob prvem odmoru rahlo prednost priigrali Avstrijci (8:6). Ekipi sta bili rezultatsko izenačeni vse do 15.točke, nato pa je Brazilec v dresu Dunaja Ricardo ob drugem tehničnem odmoru povedel svoje moštvo v vodstvo za točko. Po napaki Dunaja in prednosti slovenske ekipe z 19:18 je trener Avstrijcev zahteval prvo minuto odmora. Končnica niza je bila izenačena do 23.točke, nato pa sta z udarcema na mreži najprej Pleško, nato pa Urnaut zagotovila zmago Autocommercea tudi v drugem nizu.

 

Tako kot v prvih dveh nizih, je tudi v tretjem potekala izenačena igra obeh ekip, rezultat pa je bil izenačen do 11.točke. Autocommerceovci so stopnjevali svoj ritem igre in po bloku Čuturiča nad Antunovićem je prednost znašala že tri točke (14:11), ob drugem odmoru pa že štiri. Ricardo je z nekaj odličnimi servisi omogočil igralcem Dunaja, da so se približali le na točko razlike (16:15), a so Autocommerceovci stvari hitro prevzeli v svoje roke in po bloku Čebrona so vodili že z 20:15. Zmagovalec niza in tekme tako ni bil več vprašljiv, slovenski prvaki pa so tako zasluženo osvojili tretje mesto na tem turnirju.

 

Moštvo Autocommercea je s prikazano igro na turnirju še enkrat dokazalo, da si počasi utira pot med najboljše evropske klube, čaka jih pa še ogromno dela, saj jim trenutno primanjkuje precej izkušenj, ki pa jih bodo lahko pridobili le z igranjem tekem na najvišjem nivoju. Poleg priznanja za osvojeno tretje mesto, pa je za odlične predstave v Belgiji, moštvo Autocommercea že dobilo povabilo s strani vodstva belgijskega kluba Noliko tudi na naslednji, 19. po vrsti turnir Fortis cup, ki se bo odvijal konec decembra naslednjega leta.

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?