Novice

AUTOCOMMERCEU ŠE ČETRTA LETOŠNJA LOVORIKA

Srečanje je z dvema asoma otvoril kapetan Autocommercea Matija Pleško. Domača vrsta je delovala bolj udarno od gostov in prednost je kmalu narasla na tri točke (8:5), kasneje pa že na pet (12:7) in gostujoči trener Nikolić je prvič ukrepal s 30 sekundnim odmorom. Ta je obradil sadove, saj so igralci Preventa zaigrali bolj odločno in prednost domačinov je znašala le še točko (15:14). Pri Mariborčanih je bil v tem delu igre v napadu še posebej uspešen Horvat, kajti blejski blok je bil proti njemu brez moči. Igralci Preventa so še naprej zaostajali za točko, domačini pa so vse več grešili tudi s servisom. Šket je nato najprej z asom izenačil na 19.točki, nato pa je bil uspešen še v napadu in gostje so prvič na tem srečanju povedli (19:20). Baltič je takoj zahteval prve pol minute odmora. Po izenačenju na 20.točki je igralec Autocommercea Gasparini nanizal dve zaporedni točki v napadu, Nikolič pa je še drugič zahteval odmor. Baltič je ob vodstvu slovenskih prvakov z 22:21 namesto Čuturiča v igro poslal Urnauta, blejska vrsta pa po tem ni več oddala točke in prvi niz je bil tako dobljen v korist domačih.

 

Obe vrsti sta v začetku drugega niza naredili kar nekaj napak na servisu, kljub temu pa so na prvi tehnični odmor odšli domačini z dvema točkama prednosti. Po dveh napakah Autocommercea so gostje izenačili na deseti točki, a so nadaljevali veliko bolje, saj so s tremi zaporednimi točkami prisilili gostujočega stratega Nikolića k prvemu polminutnemu odmoru. Blejci so nadaljevali v velikem slogu. Urnaut je uspešno serviral, domači blok pa je bil na mestu in ob drugem tehničnem odmoru so si domačini ustvarili prednost petih točk (16:11). Po bloku Satlerja za 19.točko je Nikolić še drugič zahteval polminutni odmor. Mariborčanom je v nadaljevanju vse bolj pešala moč, na drugi strani pa je razigrana domača vrsta nizala točke tako s servisi kot s protinapadi, po napaki gostujočega igralca Šketa na servisu pa so domačini vknjižili tudi 25.točko, kar je pomenilo zmago tudi v drugem nizu.

 

Trener domačih Baltić je v tretjem nizu namesto Satlerja in Čebrona v igro poslal Šmuca in Barreta. Tudi tokrat je Pleško pričel z dvema asoma, navdahnjena domača vrsta pa je bila tudi v nadaljevanju boljši tekmec v vseh pogledih in prednost Autocommercea je znašala že pet točk (9:4). Ob vodstvu domačih z 11:8 je v gostujoči vrsti namesto Pajenka v igro prišel mladi Vrabl. Mariborčan Babič je z dvemi servisi presenetil domače sprejemalce, to pa je pomenilo vodstvo slovenskih prvakov le še za dve točki (14:12). V nadaljevanju je Pleško z blokom povišal prednost na tri točke 16:13, ekipi pa sta odšli na drugi tehnični odmor. Mariborska vrsta se še ni povsem predala, saj je Šket nato z asom znižal izid na 19:17, a so nato domačini prevzeli vajeti v svoje roke, povedli s 23:19, zadnjo letošnjo točko, ki je pomenila osvojitev letošnje državne lovorike pa je prispeval Barreto.

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?