Novice

Belchatow domov s polnim izkupičkom

Ljubljana, 20. december 2011 -  ACH Volley: PGE Skra Belchatow 0:3 (32:34, 18:25, 21:25).

Dvorana Stožice. Gledalcev: 7700. Sodnika: Micevski (Makedonija), Yener (Turčija)

ACH Volley: Flajs 10, Lewis (libero), Komel 1, Šket 18, Klobučar, Vinčić 1, Kovačević 5, Čebulj 3, Ropret 1, Rašić 10, Kamnik 2, Simac. PGE Skra Belchatow: Wlazly 22, Plinsky 5, Kooistra, Klos 6, Kurek 20, Čupković, Falasca 3, Woicki, Milczarek, Atanasijević 1, Zatorski (libero), Bakiewitz 5. FOTOGALERIJA

 

Po začetnem izenačenju (1:1), so odbojkarji ACH Volleya z asom Vinčića povedli s 3:1. Vodstvo je hitro splahnelo, saj so gostje z uspešnim napadom Klosa izenačili na četrti točki. Na prvem tehničnem odmoru so odbojkarji ACH Volley vodili z 8:6, a nepopustljivi gostje so jim vztrajno sledili, z asom Wlazlya pa prvič povedlo (9:10). Do drugega tehničnega odmora (16:15) sta se ekipi menjavali v vodstvu. Po vodstvu gostiteljev 19:17, je poljski trener Jacek Nawrocki vzel prvi polminutni odmor. Poljaki so še enkrat pokazali nepopustljivost in z ugodnim servisom Klosa izid spet izenačili (23:23), z blokom Wlazlya pa prišli do prve zaključne žoge v uvodnem nizu. Sledila je napeta in dolga končnica, s polno preobratov, z asom Wlazlya so jo dobili gostje iz Belchatowa.

 

Drugi niz so gostitelji slabo začeli v napadu. Poljaki so igrali odločno in predvsem z dobrim blokom prisilili domačega trenerja Igorja Kolakovića, da je pri zaostanku 3:7 vzel prvi polminutni odmor. Ljubljančani, spodbujeni skoraj z 8000 glavo množico, so se pobrali in se s točko Rašića približali na točko zaostanka (9:10). Odbojkarji ACH Volley so bili le kratko v igri, saj je Wlazly so s svojimi servisi tehtnico spet prevesil na stran gostov. Slednji so na drugem tehničnem odmoru imeli že velikih 6 točk prednosti (10:16). Gostitelji so se trudili, naredili nekaj menjav v ekipi, a vse to razpoloženih odbojkarjev Belchatowa niti v enem trenutku ni zmedlo. Brez težav so obdržali prednost z drugega tehničnega odmora in v nizih povedli z 2:0. Kot v prvih dveh nizih, so tudi v tretjem gostitelji povedli z 1:0. Poljaki so hitro odgovorili in na prvem tehničnem odmoru, predvsem po zaslugi Kureka, že imeli dve točki prednosti (6:8). Po odmoru so gostje prestavili v višjo brzino, naredili delni izid 3:7 in pobegnili na 9:15. V zaključku niza je gostujoči trener Jacek Nawrocki igral s petimi rezervisti, podobno je bilo na domači strani. Niti to ni gostov zaustavilo. Odbojkarji Belchatova so slavili maksimalno zmago, poraja pa se vprašanje, kakšen bi bil razplet, če bi gostitelji dobili razburljiv uvodni niz, ki so ga izgubili 32:34.

                                                                  

Matjaž Klemenc

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?