Novice

Berlin tudi tokrat premočan

Berlin Recycling Volleys : ACH Volley Ljubljana 3:0 (20, 23, 21)

Berlin Recycling Volleys: Kowalski, Le Roux, Moraes, Michelucci Moralez, Grankin, Baghdady, Brehme 3, Carle 14, Zenger, Kessel, Tuia 10, Patch 16, Carbonera 8, Pujol 3.

ACH Volley Ljubljana: Toman, Ropret, Pernuš, Toukhteh 5, Dagostino, Pavlović, Bošnjak, Okroglič 2, Rutar, Pokeršnik 7, Videčnik 1, Kök 4, Tzourits 2, Vučićević 17.

Na prvi tekmi lige prvakov v skupini C so slovenski prvaki ACH Volley Ljubljana zaigrali proti nemškim Berlin Recycling Volleys. V petem medsebojnem srečanju so tudi tokrat bili boljši Berlinčani. Zmagali so z navidezno gladkim rezultatom 3:0, a Ljubljančani so imeli svoje priložnosti.

Trener Matija Pleško je na berlinski parket najprej poslal organizatorja igre in kapetana Ropreta, blokerja Videčnika in Toukhteha, na mesto korektorja Vučićevića, za sprejem pa je zadolžil Pokeršnika, Köka in prostega igralca Dagostina. Oranžni zmaji so srečanje pričeli dobro, z asom Köka so dosegli svojo šesto točko (7:6). Domačini so začeli vršiti pritisk z začetnim udarcem, ki je Ljubljančanom povzročal preglavice. Na ta način so Berlinčani lažje z blokom zaustavljali napade Slovencev in si priigrali prednost 5 točk (14:9). Zmaji se niso dali in znižali zaostanek na 2 točki (18:16). Z asom Carleja so gostitelji znova ušli na 20:16, te prednosti pa niso spustili več iz rok in slavili v s 25:20.

V drugem nizu sta bili ekipi zelo izenačeni, z asom Köka pa so Ljubljančani povedli z 8:6. Neposredno točko z začetnim udarcem je na drugi strani prav tako dosegel berlinski bloker Brehme in domačini so z delnim izidom 3:0 prešli nazaj v vodstvo (9:6). Sledila je menjava na mestu sprejemalca, Köka je zamenjal Okroglič. Zmaji so držali stik z nemškimi prvaki (14:13), z blokom je izenačil Tzourits (16:16), ki je sredi drugega niza zamenjal Videčnika. Slovenski prvaki so imeli zelo dobro izhodišče pred zaključkom niza (19:21) in po polminutnem odmoru je posegel trener Berlinčanov. Ti so v nadaljevanju dosegli tri zaporedne točke in povedli z 22:21. Z zaključkom Vučićevića so zmaji še bili v ospredju (22:23), a na koncu so Nemci z asom in blokom zapečatili še drugi niz v svojo korist (25:23).

Berlinčani so povsem prevladovali v uvodu tretjega niza (6:2), toda zmaji so se vrnili (14:13). V nadaljevanju pa so za malenkost popustili, kar so izkušeni domačini s pridom izkoristili (20:14). Čeprav so znova imeli zajetno prednost, pa so zmaji še vedno iskali svoje priložnosti in v končnici so se z blokom Toukhteha približali le še na dve točki zaostanka (22:20). Na koncu vendarle ni prišlo do preobrata in Nemci so se s 3:0 (25:21) veselili prve letošnje zmage v ligi prvakov na igrišču.

Matija Pleško, trener ACH Volleyja Ljubljana: ''Danes nismo bili na našem nivoju razen mogoče dveh, treh igralcev. Vučićevć je odigral na svojem nivoju, Mitar je na sredini, ne na svojem igralnem mestu, naredil svoje, ostale pa sem pogrešal. Zakaj, ne vem, ampak rezultat je, kakršen je. Počitka po takšni tekmi ne potrebujemo. Verjamem, da noben od igralcev ni utrujen, ker tole je šlo zelo hitro. Kazan smo prav tako predelali tako kot Berlin, žal pa me ne navdaja to z optimizmom. Seveda se bo treba sestaviti, konkretno pogovoriti in v četrtek resnično bolje zastopat barve ACH-ja.''

Gregor Ropret, kapetan ACH Volleyja Ljubljana: ''Absolutno se nismo nadejali tako gladkega poraza. Mislim, da nismo bili toliko slabši nasprotnik kot na koncu kaže rezultat, predvsem malenkosti so odločale. Na servisu in sprejemu so bili Nemci mnogo boljši in začetni udarec so zadeli takrat, ko so ga najbolj potrebovali. Prepričan sem, da če bi uspeli dobiti drugi niz, bi se lahko tekma končala precej drugače, v tretjem nizu, ko so se sprostili, pa jih je bilo res težko zaustaviti. Mi smo poskušali slediti ves čas, ampak na koncu ni šlo.''


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?