Novice

''Berlin verjame, da bo to za njih le ogrevanje''

Pred jutrišnjo tekmo z Berlinom so oranžni zmaji dobro razpoloženi. V nemško prestolnico so prišli z identično popotnico kot prejšnje leto – zmago nad Calcit Volleyjem. Lani so sicer v dvorani Maxa Schmelinga izgubili s 3:0, ampak letos so cilji višji.

Po dveh tekmah z nemškim prvakom v lanski sezoni, letos bolje vedo kaj jih čaka jutri. ''Mislim, da smo se dobro pripravili. Že prejšnji teden smo si ogledali vse nasprotnike, tako da vemo, kjer preti največja nevarnost, ampak vsak dan moramo iti tekmo po tekmo. Danes in jutri bomo še podrobneje pogledali tekmece in iskali možnosti, kje lahko presenetimo,'' je dejal bloker slovenskih prvakov Matic Videčnik.

Zavedajo se, da jim tekmeci ne pripisujejo veliko možnosti za zmago, pa čeprav so lani dokazali, da se znajo zoperstaviti največjim evropskim klubom in jih tudi premagati. ''Zagotovo je Berlin organiziral ta turnir z namenom, da si prilagodi urnik tako kot njim najbolj ustreza. Verjetno smo mi njihovi prvi nasprotniki, ker verjamejo, da so proti nam favoriti in da bo to za njih le ogrevanje pred težjo tekmo. Vem, da imamo dobro ekipo, s katero se lahko brez problema kosamo z Berlinom, saj verjamem, da bomo igrali tako kot znamo,'' je še dodal.

Poljska ekipa Jastrzebski Wegiel je včeraj zaradi pozitivnih primerov s COVID-19 odpovedala sodelovanje na prvem turnirju skupine C v Berlinu. ''Vedeli smo, da bo leto zelo zanimivo, ampak da bodo Poljaki odpovedali vse tekme na prvem turnirju nismo ravno pričakovali. Poljska ima močno zvezo, verjetno bodo poskusili tekme prestaviti, ampak za nas bi bilo seveda precej ugodno, da osvojimo tri točke.'' Ni še sicer uradno, vendar v skupini B je prav tako nastop odpovedala turška ekipa Arkas Izmir in že avtomatično izgubila 3 dvoboje.


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?