Novice

BLEJCEM DRAMA V TIVOLIJU

 Blejski odbojkarji so po pravi drami prišli do druge zmage v letošnji ligi, s katero so obdržali možnosti za drugo mesto v skupini. Do uspeha so prišli po odločilnem skrajšanem nizu, v katerem so bili že v izgubljenem položaju, toda glasno občinstvo jim je dalo dodatnih moči, da so v končnici prišli do preobrata.

Skoraj povsem polna dvorana Tivoli (tribune so napolnile predvsem šole iz vse Slovenije) je lahko hitro uvidela, da si nasproti stojita enakovredni ekipi in da so lahko prav navijači tisti, ki lahko tehtnico nagnejo na stran domačih. A njihovega glasnega navijanja se izkušeni gosti niso ustrašili. V prvem nizu so držali korak vse do drugega tehničnega odmora, bili so celo tisti, ki so si edini priigrali vsaj dve točki prednosti (7:5). Toda odmor je vendarle bolj koristil Blejcem, ki so po vodstvu 16:15 z odličnima začetnima udarcema Američana Delana Thomasa prišli do vodstva 18:15, nekaj trenutkov pozneje po uspešnem bloku povedli z 21:17, s čimer je bilo vodstvo zagotovljeno.

Ko so domači v nadaljevanju povedli s 16:12, je bilo videti, da odpor gostov pojema. Toda Blejci so jim z nekaj napakami dovolili, da se vrnejo v igro. S petimi zaporednimi točkami so Parižani prišli do vodstva s 17:16. Slovenci so sicer še enkrat ujeli ritem, vodili z 19:18, toda nov val napak in tudi nekaj sumljivih sodniških odločitev je privedlo do izenačenja na 1:1.

Čeprav so si gostitelji že uvodu tretjega niza priigrali prednost treh točk (6:3), pa so si vodstvo z 2:1 spet priigrali po drugem tehničnem odmoru. Predvsem po zaslugi nekaj uspešnih potez Mitje Gasparinija so povedli z 18:15, prednost pa zadržali do konca niza. Psihološka prednost je bila na strani slovenskih prvakov, toda gostje so spet pokazali, da so izkušena ekipa. Z odlično igro so gladko prišli do četrtega niza, v katerem domačim niso pomagale niti številne menjave, niti vstop v igro mladega reprezentanta Tineta Urnauta.

Tekmo je tako odločal "tie break", ki si ga je občinstvo ogledalo na nogah. In gotovo ima veliko zaslug, da so ga dobili domači. Čeprav so gosti že vodili z 9:6, se niso predali in vendarle dočakali črne minute pariškega moštva. Po odličnih servisih Jasmina Čuturiča, ki je bil najboljši, ko je bilo to najbolj potrebno, in bloku Davorja Čebrona je prišlo do preobrata. Blejci so povedli s 14:11, kar je bilo dovolj za zmago.

"Menim, da smo zmagali zasluženo. V četrtem nizu smo popustili pri servisu in sprejemu, toda v odločilnih trenutkih smo to popravili. Če bomo ponovili današnjo igro, se tudi v Parizu lahko nadejamo uspeha," je bil po tekmi zadovoljen kapetan Čebron. (STA)
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?