Novice

Brezkompromisno na zaključni turnir pokala

OK Šoštanj Topolšica : ACH Volley Ljubljana 0:3 (-22, -21,- 17)

OK Šoštanj Topolšica: Javornik 1, Robida 16, Plankelj (L), Port, Boženk 2, Planinc 6, Pavič 3, Mejal 1, Šoštarič 1, Uršič 1.

ACH Volley Ljubljana: Purič, Pavlović 11, Satler, Pleško, Brulec, Đirlić 9, Okroglič 4, Mantha 2, Vilimanović 4, Pokeršnik 7, Videčnik 2, Poluian 19.

Na povratni četrtfinalni tekmi so zmaji po zmagi na domačih tleh gostovali v Šoštanju. Tudi tokrat so s 3:0 odpravili Šoštanj in se zanesljivo uvrstili na zaključni turnir pokala Slovenije.

Ljubljančani so tekmo prvič začeli z novim organizatorjem igre, Andrijo Vilimanovićem, na mestu libera pa je namesto bolnega Kovačiča vskočil Pleško. Šoštanjčani so pred domačim občinstvom držali stik in sredi prvega niza zaostajali za 2 točki (15:13), ki so ju uspeli nadoknaditi (18:18). V končnici so prikazali boljšo obrambo gostje, ki so prvi niz s točko Đirlića dobili s 25:22.

V drugem nizu so slovenski prvaki z asom Poluiana povedli z 8:5, z zaključkom Pokeršnika pa se je prednost povišala na 5 točk (13:8). Domačini so po napadu Robide in dvema zaporednima napakama Ljubljančanov hitro izenačili (14:14), gostje pa so za 3 točke ponovno prešli v vodstvo pri rezultatu 21:18, kar je zadostovalo za zmago tudi v drugem nizu (25:21).

Zmaji so tako kot v obeh prejšnjih nizih hitro povedli (9:5) in tokrat niso dovolili domačinom, da bi se približali (16:10). S 25:17 so zapečatili še zadnji niz in se uvrstili med 4 najboljše ekipe Pokala Slovenije.

Andrej Urnaut, trener ACH Volleyja Ljubljana: ''Naredili smo tisto, kar smo morali – zmagali z rezultatom 3:0. Na trenutke je koncentracija padla in se je pripetila kakšna napaka, vendar na koncu je važno, da smo zmagali z želenim rezultatom. Sedaj čakamo na lokacijo zaključnega turnirja in tam je seveda cilj le eden.''


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?