Novice

Calcit ponovno vzel pokalno lovoriko

Oranžni zmaji so v finalu pokala Slovenije ponovno morali priznati premoč kamniškemu Calcitu, ki je slavil s 3:2 (-18, -18, 17, 18, 13) in tako že drugo leto zapored osvojil pokalno lovoriko.

ŠD Planina, 19. marec 2017, gledalcev 600, sodnika:  Gril in Miklošič.

ACH Volley Ljubljana: Flajs 7, Kozamernik 12, Kovačič, Purić 6, Satler, Pleško, Jurić, Kumer, Štern 15, Pokeršnik 14, Buculjević 7, Armenakis 7

Calcit Volleyball: Štalekar 3, Hribar, Golob, Novljan 3, Ratek, Vidmar, Pereira 14, Brulec 1, Lakner 1, Kotnik 14, Štembergar Zupan 18, Videčnik 8, Konjedic

Izenačen začetek tekme in glasna podpora s tribun sta bila dobra napoved pravega odbojkarskega spektakla za finalni obračun pokalnega tekmovanja. Oranžni zmaji so si v nadaljevanju priigrali tri točke prednosti, zato je pri rezultatu 10:7 trener Kamničanov Ribič zahteval pol minute odmora. Na začetni udarec Pokeršnika so odbojkarji ACH Volley-a osvojili še tri zaporedne točke in kamniški strateg je ponovno poklical fante k sebi. Tudi to ni ustavilo razpoloženih Ljubljančanov, Buculjević je dobro razigraval vse soigralce in njegova ekipa je le še povečevala prednost do konca niza.

V drugem nizu si nobena izmed ekip ni uspela priigrati večje prednosti, tako je ACH Volley odšel na prvi tehnični odmor le s točko prednosti. Žiga Štern je  čez nekaj točk z asom povečal prednost na dve točki, Pokeršnik pa z enojnim blokom dodal še tretjo. Kamniška klop je odreagirala s pol minute odmora, a je Armenakis v naslednji akciji uspešno zaključil žogo. Kljub številnim poskusom Kamničanov, so oranžni vseskozi nadzorovali potek igre in brez težav osvojili tudi ta niz.

Že kmalu na začetku tretjega niza je Diko Purić po dobrem začetnem udarcu, še požrtvovalno odigral v polju, soigralci pa so uspešno zaključili za drugo točko ACH-ja. Ko so Kamničani po zaslugi dobrih začetnih udarcev Štembergar Zupana povedli za dve točki, je trener oranžnih Zoran Kedačič vzel polminutni odmor. Že naslednjo točko so osvojili njegovi varovanci, zatem pa je Šternov servis končal v mreži. Nepopustljivi Kamničani se kljub zaostanku z 2:0 v nizih niso predali in z borbeno igro povedli za pet točk. V nadaljevanju so se odbojkarji iz prestolnice malce približali, a je spet sledila serija Kamničanov. Tudi menjava Armenakisa s Flajsom ni prinesla večjih sprememb in v Kranju je sledil četrti niz. V ekipi Calcita se je še zlasti izkazal kapetan Štembergar Zupan, ki je dosegel devet točk.

Z zmago v predhodnem nizu ohrabreni Kamničani so si tudi v četrtem nizu počasi nabirali prednost. Ko je njihov kapetan z »varanjem« poskrbel za vodstvo z 11:4, trenerju ACH-ja ni preostalo drugega, kot da poskuša ustaviti njihov nalet s pol minute odmora. Oranžni zmaji so v nadaljevanju storili preveč lastnih napak, da bi lahko ujeli priključek. Ko je Videčnik s točko neposredno z začetnim udarcem povišal prednost svoje ekipe že na štiri točke, je vse bolj postajalo jasno, da bo o zmagovalcu odločal peti niz.

V odločilnem nizu smo spremljali pravi »grand finale«, saj so se lepe poteze vrstile na obeh straneh mreže. Za odtenek boljši so bili Kamničani, ki so povedli s 5:3. Trener Kedačič je med odmorom dal nekaj napotkov svojim fantom in v igro vrnil Armenakisa. Ob znižanju zaostanka na le eno točko, je pol minute odmora zahteval še Ribič. Na drugo stran mreže so oranžni odšli z dvema točkama zaostanka, sledila pa je še ena točka Kamničanov, ki so bolj zbrano odigrali do konca in osvojili pokalno lovoriko.

Naš Jan Kozamernik je bil izbran za najboljšega blokerja turnirja, Calcitov Jan Brulec je bil proglašen za najboljšega podajalca, MVP pa je postal kamniški kapetan Andrej Štembergar Zupan.

Zoran Kedačič, trener ACH Volley Ljubljana: »Najprej bi želel čestitati Triglavu Kranj za odlično organizacijo finalnega turnirja in pa Calcitu, da se niso predali po dveh izgubljenih nizih ter v nadaljevanju odigrali tri fantastične nize. Mi smo žal po dveh nizih mislili, da smo že naredili vse in v zadnjih treh nizih preslabo odservirali ter dovolili nasprotniku, da pride do lahkih točk in se razigra. Še enkrat čestitam Kamničanom, mi pa gremo dokončat to sezono v državnem prvenstvu.«

Andrej Flajs, ACH Volley Ljubljana: »Čestitke Kamničanom, saj so si po takšnem preobratu zaslužili pokal. Mislim, da bo pri nas treba poiskati vzroke, zakaj smo po dveh dokaj gladko dobljenih nizih tako padli v igri in jim dovolili, da se razigrajo. Na naši strani pa mislim, da je bilo preveč napak.«


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?