Novice

Calcit Volley boljši od Nitre; jutri proti Slovakom še oranžni zmaji

Calcit Volley : VKP Nitra 3:0 (21, 20, 13)

Calcit Volley: Pereira (14), Hribar, Golob, Novljan (7), Ratek, Gil (4), Vidmar (13), Okroglič (7), Štalekar (9), Kvas, Lakner, Kotnik, Štembergar Zupan, Lazer.

VKP Nitra: Rehak (8), Wawrzynczyk (10), Menner (1), Hupka, Zatko, Porubsky (1), Kašper, Mačuha (2), Szazvai, Hornik (6), Malina (9), Kostolani (1).

Pokal MEVZA, Hala Tivoli, 29. 12. 2017, 50 gledalcev, 1. sodnik: Milinović Miroslav (CRO), 2. sodnik: Isajlović Siniša (AUT).

V Hali Tivoli sta se v sklopu pokala MEVZA med seboj pomerila kluba Calcit Kamnik in VKP Bystrina SPU Nitra, ki na lestvici zasedata 4. oziroma 5. mesto.

V prvem nizu so si Kamničani po izenačenem začetku do drugega tehničnega odmora priigrali 3 točke prednosti (16:13). Slovaki so se približali le na točko zaostanka (19:18) in obetala se je zanimiva končnica. Slovenski podprvaki so se zahvaljujoč učinkoviti obrambi ponovno oddaljili za 3 točke (21:18) in prvi niz z nasprotnikovo napako mirno pripeljali do konca (25:21).

Drugi niz se je tako kot prvi začel precej enakovredno, a ponovno so prvi za več kot točko povedli odbojkarji Calcit Volleyja (8:6). Po zanesljivi igri Slovencev, ki so si nabrali tudi že 5 točk prednosti (13:8), je kazalo, da bo tudi 2. niz gladko osvojen, toda Nitra se je vrnila (18:18). Po minuti odmora pa so Kamničani zavladali in z blokom Štalekarja povedli 22:18 ter z zaključkom Novljana povedli z 2:0 v nizih (25:20)

Na začetku tretjega niza so bili v boljšem položaju Slovenci, ki so hitro povedli z 11:6 in ga nato še povečevali (16:9). Z napadom Pereire so si priborili 19. točko in nasprotnike pustili praktično brez možnosti za osvojitev niza. Z napako Rehaka so Calcitovci se še približali zaključku srečanja (22:12), kar so z napadom Okrogliča tudi uresničili (25:13).

Marek Kardoš, trener Nitre: ''Igrali smo dokaj dobro v obrambi, ampak nismo uspeli zaustaviti prvega napada Calcita. Rezultat na koncu je takšen kot je 3:0, vendar to je posledica tega, da nismo vršili pritiska na nasprotnike z začetnim udarcem.''

Gašper Ribič, trener Calcit Volleyja: ''Veseli me, da smo vstopili v tekmo z željo po zmagi, da smo zaključili leto na najboljši možen način in da so fantje zasluženo premagali Nitro. Po današnji tekmi bom z veseljem praznoval novo leto.''


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?