Novice

Calcit Volleyball – ACH Volley 0:3

 

Kamnik,28. januarja 2012 – Čeprav tekma zadnjega kola DP ni odločala več o ničemer, saj sta bili prvi mesti na lestvici rednega dela že zdavnaj oddani ACH Volleyu in Calcitu Volleyballu, pa je publika v športni dvorani v Kamniku vendarle pričakovala več žara v igri, tako pri gosteh kot pri gostiteljih. Ponovno so zmagali gosti. ACH Volley je še v 18. krogu DP tako odšel domov s polnim izkupičkom, saj je premagal kamniški Calcit z rezultatom 3:0 v nizih (22,23,16). Sredi drugega niza pa se je poškodoval Alen Šket. Vse kaže, da gre zgolj za lažji zvin levega gležnja.

 

Glavni trener ACH Volleya je tudi tokrat poslal na parket že standardno postavo in sicer Vinčića, Kovačevića, Komela, Rašića, Vidiča, Šketa in Fabjana. Zaradi poškodbe je na tribuni tudi tokrat ostal Matevž Kamnik, kapetan ekipe Andrej Flajs, pa je po nekajdnevnem premoru zaradi bolečin v hrbtu znova začel trenirati, toda na parket nocoj ni vstopil. Gosti iz Ljubljane so nedvomno začeli medlo in precej brezvoljno, tako, da so gostitelji začutili svojo priložnost in hitro povedli celo s 6:2, na prvem tehničnem odmoru pa so vodili z 8:4. Do prvega izenačenja na tekmi je prišlo šele  na 12. točki, toda moštvi sta se še naprej izmenjavali v vodstvu in so na to gosti odšli na drugi tehnični odmor s komaj točko prednosti. Pravzaprav se nikakor niso mogli odlepiti od nekoliko bolj razpoloženih odbojkarjev Calcita, toda slednji so se nekako ustavili na doseženi 22. točki.

 

V drugem nizu so odbojkarji ACH Volleya začeli malo bolje, a jim akcije nekako niso stekle, in so sami delali veliko napak. Po izenačenju na 12. točki so sicer naredili nekaj točkovne zaloge, ki pa je tudi hitro kopnela, a vendarle ne dovolj, da bi ogrozili svojo prednost. Na 22. točki si je zvil gleženj korektor ACH Volleya Alan Šket, tako, da je v igro prišel Jan Klobučar, pred tem pa je Kolaković ponudil priložnost tudi Čebulju namesto Komela. Calcitovci so tako v tem setu dosegli skupno 23 točk. V tretjem setu pa so odbojkarji ACH Volleya vendarle dali v nekoliko višjo prestavo in povedli tudi s 5:0, pri rezultatu 6:2 pa je bilo možno ugotoviti, da so praktično vse točke dosegli sami, torej z lastnimi napakami so pomagali Calcitu. Zasluge zagotovo gredo tudi Ropretu, ki je zamenjal Vinčića in vnesel precej več svežine v igro. V nadaljevanju odbojkarji ACH Volleya razlike niso več izpuščali iz rok in so gostiteljem tako dovolili, da tokrat vknjižijo zgolj 16 točk. Med gosti so najvč točk dosegli Komel, Vidič in Rašić – vsak po 10, igralec tekme pa je nedvomno bil Calcitov Matjaž Sušec z doseženimi 20 točkami.

 

Vse misli odbojkarjev ACH Volleya so več kot očitno usmerjene v sredo, 1. februarja, ko jih čaka prvi obračun evropskega Pokala Cev v gosteh. Na nasprotni strani mreže bo namreč stal njihov gostitelj, belgijsko moštvo Knack Roeselare.  Odbojkarji ACH Volleya zdaj imajo pred seboj dva dni počitka, saj je za njimi, kot pravi glavni trener Igor Kolaković, precej naporen teden, nabit s treningi.

 

Odnosi z javnostmi

 

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?