Novice

ČEHI TUDI DRUGIČ NA KOLENIH

Za drugo tekmo proti Češki se je selektor Iztok Kšela moral odpovedati enemu najbolj izkušenih v slovenski izbrani vrsti Draganu Radoviču, ki je tekmo spremljal s tribun. »Že nekaj časa imam težave z desno roko, z bicepsom in morda je celo natrgana mišica, tako da danes ne bom igral, saj ne želim tvegati še hujše poškodbe,« je pred začetkom srečanja povedal 28-letni bloker. Na tem igralnem mestu je tako srečanje začel mladi, 210 centimetrov visoki, Matej Vidič, ki je s prikazano igro upravičil zaupanje selektorja. Po izenačenem začetku je bila Slovenija ves prvi niz boljši nasprotnik, precejšnjo prednost pa so si naši priigrali, ko je selektor Kšela pri vodstvu naših z 19 : 17 na servis poslal Dejana Vinčiča. Po delnem izidu 4 :0 so bili naši le še korak od zmage v prvem nizu, ki so ga nato dobili 25 : 10. Iz prvega niza velja omeniti še nesporazum pri točkovanju. Ob izidu 14 : 12 za naše so Slovenci dosegli točko, igra se je nadaljevala, šele nekoliko kasneje pa so v našem taboru ugotovili, da so točko takrat pripisali Čehom. Protesti selektorja Kšele niso pomagali, a k sreči vse skupaj ni vplivalo na končni rezultat prvega niza.

 

Naši so v svojem ritmu nadaljevali tudi v drugem nizu. Na krilih zmage v prvem delu tekme so naši ob prvem tehničnem odmoru drugega niza vodili že za 4 točke, nato pa svojo prednost samo še večali. Slovenska vrsta je bila neustavljiva in pri vodstvu naših z 12 : 4 je češki selektor Hanik svoje odbojkarje poklical na 30-sekundni posvet. A se kot kaže niso najbolje dogovorili, korak z našimi je v tem trenutku držal le David Konečny, tudi ob drugem tehničnem odmoru pa je Slovenija vodila za 8 točk. Po odmoru je zbranost našim nekoliko padla, vendar je prednost, ki so si jo z dobrimi začetnimi udarci ter tudi igro v polju priigrali v uvodnem delu niza, zadostovala za zmago v drugem nizu s 25 : 20.

 

Po zaostanku z 0 : 2 v nizih je češki selektor očitno uvidel, da mora nekaj spremeniti v svoji vrsti, tako da je malce zamenjal postavitev svojih varovancev, kar je prineslo bolj izenačen začetek niza. Začetni udarci Davida Konečnyja so našim povzročali kar nekaj preglavic, tako da so v tretjem nizu pa prvi tehnični odmor s prednostjo treh točk tokrat odšli Čehi. Tudi v nadaljevanju je bil sprejem nekoliko šibkejša točka naše izbrane vrste, tako da niso mogli razviti pravega napada. Ob zaostanku 13 : 15 pa je Kšela na igrišče poslal svojega jokerja 18-letnega Tineta Urnauta. Svežina v igri je prinesla izenačenje na 17. točki, zanj je poskrbel Komel, po napaki gostov pa so naši povedli z 18 : 17 in nato prevzeli pobudo. Pri 20 : 18 so prvič vodili za dve točki. Prvo zaključno žogo je priigral Urnaut, ki pa je nato žogo ob servisu poslal v mrežo. A se je oddolžil v naslednjem napadu in Sloveniji prinesel zmago s 25 : 23 in 3 : 0 v nizih.

 

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?