Novice

VK Chemes Humenne – ACH Volley 0:3

 

»Na Slovaškem smo zmagali precej lažje, kot smo zmagali na domačem terenu v Radovljici. Moštvo Chemes Humenne je sicer imelo precej množično in tudi zelo glasno podporo svojih navijačev v dvorani Mestska sportova hala Humenne, toda to ni motilo naših odbojkarjev. V prvem setu smo sicer naredili nekaj več napak in gostiteljem dovolili, da se približajo na 21 točk, toda več kot toliko jim nismo dopustili. V drugem in tretjem nizu smo nato resnično igrali skoraj rutinsko. Ves čas smo bili tehnično stabilni, skoncentrirani, zato nam zmaga ni mogla uiti,« je dejal Igor Kolaković.

 

Glavni strateg moštva ACH Volley je na tej tekmi odpočil kapetana Andreja Flajsa in blokerja Matevža Kamnika, na tribuni pa je tokrat kot trinajsti igralec ostal libero Aleš Fabjan. Ostali so rotirali v igri. In kako je zadevo ocenil kapetan moštva Andrej Flajs? »Prvi niz smo začeli malce negotovo z nekaj več napakami, a smo se v nadaljevanju sprostili in dejansko igrali svojo igro. Bili smo odlični v bloku in obrambi ter smo nasprotnika ustavljali oziroma ga silili v nove in nove napake. Tako je razlika naraščala, zlasti v drugem in tretjem setu. Mislim, da odbojkarji Humenne  nekako niti niso verjeli v svojo morebitno zmago, saj so po vsaki naši prednosti treh točk delovali, kot da so se že vdali in tudi zato je bil zanje poraz neizbežen,« je dejal Flajs.

 

Zmaga v gosteh v okviru srednjeevropske lige je bila za naše odbojkarje zelo dobra generalka za nadaljevanje njihovi poti in za tretjo tekmo lige prvakov, ki bo na sporedu v sredo, 8. decembra v Grčiji. Jutri dopoldan bodo opravili še kondicijski trening v športni dvorani Humenne, po tem pa se zvečer odpravljajo na pot z letalom proti Atenam. »Vsi smo zdravi, poškodbe nas ne pestijo in to je v tem trenutku zelo dobra novica, tako glede tekme proti Olympiakosu, ki nas čaka v nekaj dneh, kot tudi glede zaključnega turnirja pokala Slovenije,« je ob koncu srečanja na Slovaškem še dejal Andrej Flajs.

 

 

Odnosi z javnostmi

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?