Novice

Cilj je doseči več tudi v ligi prvakov

Slovenski odbojkarski prvaki so na včerajšnji novinarski konferenci predstavili ekipo, načrte in cilje za prihajajočo sezono. Ta se bo pričela 21. septembra, ko bo v dvorani Tivoli v prvenstvu gostil Maribor. Vsaj na začetku si bo tekme lahko ogledalo do 500 gledalcev.

»Ponosni smo, da smo za prihajajočo sezono sestavili močno ekipo, eno najboljših v zadnjih desetih letih, če ne najboljšo. Verjamem, da lahko ne glede na žreb tudi v ligi prvakov dosežemo še več kot smo lani. Nekateri cilji v novi sezoni so bolj imperativni kot drugi, v državnem prvenstvu ne bežimo od vloge favoritov. Tudi pokalno tekmovanje in srednjeevropska liga sta pomembna, a državni naslov pomeni ponovno igranje v ligi prvakov. Po nepričakovanem koncu pretekle sezone, ko nam je na neki način bil za zeleno mizo podarjen naslov prvaka, bi radi prihajajočo sezono preživeli brez pretresov. Torej, da se bodo spoštovali ukrepi proti pandemiji in ne bo prišlo do zaprtja dvoran,« je za uvod povedal predsednik kluba Rasto Oderlap.

Besedo je prevzel športni direktor Aleš Jerala, ki je predstavil, kako je Covid-19 vplival na strukturo letošnje ekipe. »Situacija s koronavirusom je kar precej zaznamovala trg igralcev, pri tem lahko rečem, da nam je šlo vse skupaj na roko. V odbojkarskem svetu imamo določen ugled, znani smo po tem, da vedno igralcem poravnamo vse obveznosti, tudi Slovenija je ena od tistih držav, ki po številu okuženih ni pri vrhu evropskih držav. Čeprav po proračunu ne moremo tekmovati z najbogatejšimi evropskimi ekipami, lahko rečem, da smo sestavili konkurenčno ekipo, ki bi nam morala omogočati, da doma in v srednjeevropski ligi zadržimo položaj, kot smo ga imeli, zagotovo pa si želimo čim več pokazati tudi v najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju. Poleg nekaj zvenečih imen smo priključili tudi veliko mladih, tako da so že omenjeni cilji realni in pa seveda dosegljivi.« Ozrl se je tudi na najelitnejše tekmovanje, v katerem Ljubljančani branijo slovenske barve že vrsto leto. »Lahko smo ponosni, da smo v društvu 18 ekip, ki imajo zagotovljeno mesto v ligi prvakov. Tudi tiste dve ekipi, ki letos prideta iz kvalifikacij bosta iz treh najmočnejših lig, torej poljske, italijanske in ruske. To v prejšnjih letih ni bilo tako, kar le še dodatno pove, kakšna bo konkurenca. Mislim, da se lahko letos precej samozavestno podamo v to tekmovanje in poskušamo presenetiti še bolj kot lani,« je še dodal Jerala.

Oranžni zmaji se pripravljajo na novo sezono že mesec dni, glavnemu trenerju Matiji Plešku pa se določene želje niso izšle. »Imel sem načrtovano, da bi v tem pripravljalnem obdobju odigrali čim več tekem z italijanskimi ekipami, ampak ker je takšna situacija po celem svetu, so seveda stvari odpadle. Morali smo iskati nadomestne prijateljske tekme na domačem terenu. Vseeno pa imam ekipo tako dobro selekcionirano, da je na vsakem treningu med igralci hud boj in želja po dokazovanju.« Kljub odpovedanim reprezentančnim akcijam pa se ekipi še niso pridružili vsi igralci. »Za zdaj še nismo popolni. Manjka še Iranec Amir Toukhteh, saj so se procedure z dokumenti zavlekle, kar je posledica covid situacije v svetu,« je zaključil Pleško.

Po šestih sezonah na tujem se je v Ljubljano vrnil reprezentančni organizator igre Gregor Ropret in bil nemudoma izbran za kapetana. »Fantje so me že od začetka odlično sprejeli.To, da so me izbrali za kapetana, je dokaz, da mi zaupajo in mi izkazujejo spoštovanje. Vesel sem, da sem v tej vlogi, a vem, da vse skupaj prinese tudi odgovornost. Vse bom naredil, da bom to vlogo opravljal tako, kot se od mene tudi pričakuje.«

Sezona se bo pričela z državnim prvenstvom, sredi oktobra se bodo pričele tekme srednjeevropskelige, še mesec kasneje pa liga prvakov. Tam se bodo zmaji najprej pomerili z nemškimi prvaki Berlin Recycling Volleys.

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?