Novice

DERBI SLOVENSKIH INTERLIGAŠEV

Radovljiška dvorana SGŠ bo to soboto prizorišče obračuna lanskih finalistov državnega prvenstva in hkrati obeh letošnjih slovenskih predstavnikov v Srednjeevropski odbojkarski ligi. Obe moštvi trenutno kotirata visoko na tej lestvici. Autcommerceovci, ki so letos še brez poraza, so v sedmih tekmah zbrali 14 točk in so trenutno drugi, pri tem pa je vodilni Hotvolleys zbral v desetih tekmah 15 točk, Mariborčani pa so s 13. točkami v osmih tekmah na četrtem mestu.

Moštvo iz štajerske prestolnice so glede na lansko sezono zapustili Makedonec Atanas Milev, Aleš Polančec, Jure Babić, Nejc Zemljak ter Matevž Kamnik, ki je prestopil na Bled. Nove okrepitve pa so Grega Horvat (lani je igral za Pomurje), Denis Pomer (Šoštanj Topolšica), Alen Šket (Svit) ter Vasja Samec, ki je lani igral na Poljskem. Vodenje moštva je prevzel srbski strokovnjak Zoran Nikolić, ki je zamenjal Dragutina Baltića, ki sedaj vodi OK Autocommerce. Prevent bo tako kot Autocommerce letos nastopil tudi v pokalu Top teams, in sicer bodo od 15. do 17. decembra v dvorani Tabor gostili avstrijski AICH DOB, ciprsko Nikozijo ter italijansko Modeno.

V taboru Autocommercea trenutno ni poškodovanih igralcev. Tudi Mitja Gasparini, ki je pretekli teden zaradi težav s kolenom treniral z zmanjšano intenzivnostjo, je ta teden treniral kot običajno.

Moštvo najprej v sredo čakav osmini finala pokala Slovenije prvi obračun z ljubljansko Olimpijo, povratna tekma pa bo teden dni kasneje v Radovljici.

Na Gorenjskem je zanimanje za ta derbi zelo veliko in pričakovati je, da bodo gledalci napolnili radovljiško dvorano, ki je bila že v dosedanjih tekmah precej polna. Gledalcem se obeta odbojkarska poslastica, ki pa bo še dodatno začinjena znagradno igro za skuter Aprilia, plesnimi točkami in predstavitvijo najmlajših odbojkarjev iz kluba Mini.

Začetek tekme bo ob 20. uri v dvorani SGŠ v Radovljici.

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?