Novice

Derbi za prvo mesto na lestvici

Slovenski odbojkarski klubi so pred slabim mesecem dni pričeli s sezono. Ekipe so dokazale, da bo liga še kako atraktivna, hkrati pa bo boj za prvo mesto bolj izenačen. Trenutno s tekmo več vodi Merkur Maribor, a že danes po derbiju v 6. krogu Sportklub prve odbojkarske lige se bo stanje na lestvici spremenilo.

V Hali Tivoli se bosta ob 20.30 udarila najboljša slovenska kluba zadnjih sezon. Odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana v svoji dnevni sobi pričakujejo Calcit Volley, ki letos še ne pozna poraza. Trener domačih Matija Pleško pričakuje napet obračun, ki bi bil zanimiv za gledalce, vendar teh na tivolski tribuni zaradi trenutne epidemiološke slike v državi ne bo. ''Na treningu se vsak dan trudimo, da bi bili najboljši. Je pa res, da imamo tako mi kot Kamnik težave, ampak čaka nas ena prava tekma v naši tivolski dvorani. Verjamem, da bi prišlo veliko gledalcev, če bi bile stvari normalne. Zdi se mi, da ljudi zanima, kje smo trenutno v razmerju moči. Poskušali se bomo, kar se da najbolje pripraviti, usposobit za tekmo in temu primerno tudi odigrati,'' je uvodoma dejal ljubljanski strateg. Prenos tekme bo na programu Sportklub 3, prav tako si jo bo moč ogledati v spletnem prenosu na portalu Sportklub prva odbojkarska liga.

Prenovljena zasedba Ljubljančanov je tekmovalno sezono začela nekoliko neprepričljivo, a v zadnjih 14 dneh so dvignili formo in proti nasprotnikom pokazali bolj suverene predstave. Kot zadnji se je klopi oranžnih zmajev pridružil iranski srednji bloker Amir Toukhteh, ki je z 19 leti najmlajši član slovenskih prvakov. Po treh tednih v oranžnem dresu se je že vpisal na lestvico najboljših izvajalcev začetnega udarca v prvenstvu, zanemarljiv pa ni niti njegov odstotek v napadu. ''Amir se je vklopil v ekipo precej hitreje, kot sem si mislil. Na igrišču je igralsko inteligenten in so mu bile določene stvari zelo hitro jasne. Predvsem česa si želimo in kaj pričakujemo od njega. Za enkrat sem zadovoljen z njegovim odnosom do treninga in dela, je pa res, da imamo 14 igralcev in vsi morajo biti na nivoju, če želimo igrati dobro odbojko,'' je trenutni doprinos Toukhteha k ekipi komentiral Pleško.

Če bo situacija dovoljevala in bo izpeljana celotna sezona, se po prvem odigranem mesecu lahko nadejamo napetega prvenstva. ''Sama liga je zelo zanimiva in praktično ni spanja na nobeni tekmi, ker se ti vrne kot bumerang. Noben nima premoči, torej vedno je treba biti dober, odigrati maksimalno resno in zbrano, da ti to prinese rezultat,'' je zaključil Pleško.


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?