Novice

Desetič vladarji Srednje Evrope

ACH Volley Ljubljana : Mladost Zagreb 3:0 (14, 18, 24)

ACH Volley Ljubljana: Flajs, Kumer, Purić, Pavlović 4, Satler, Dagostino, Đirlić 19, Okroglič 6, Vilimanović 6, Pokeršnik 15, Videčnik 9, Kök 1.

Mladost Zagreb: Višić 1, Nikačević 3, Mitrašinović 13, Bakonji, Kovačević 2, Šarčević, Oršolić 7, Đirlić 1, Dukić 1, Vranješ, Dukić 7.

V finalu srednjeevropske lige so oranžni zmaji premagali zagrebško Mladost s 3:0 in še desetič postali vladarji Srednje Evrope.

Finale so suvereno odprli Ljubljančani, ki so z dvema zaporednima asom Đirlića že vodili s 7:3, ko je s prvim polminutnim odmorom prvič na tekmi ukrepal trener Zagrebčanov. Slovenski prvaki so nadaljevali z dobrim začetnim udarcem, hkrati pa so z blokom popolnoma zaustavili hrvaški napad. Prvi niz se je tako hitro zaključil s 25:14.

Tako kot so odigrali prvega so zmaji vstopili tudi v drugega, saj so na začetni udarec Vilimanovića takoj na začetku naredili že visoko razliko (6:0). Z asom Pokeršnika so vodili že z 9:2 in nato nadzorovali potek igre (19:10). Hrvaški prvaki so se sicer na servis Nikačevića nekoliko približali (19:14), a je prednost iz uvoda niza zadostovala (25:18).

Na začetku tretjega niza so Zagrebčani držali priključek, z asom Vilimanovića pa so se branilci naslova že odlepili za 3 točke (10:7). Hrvati so izenačili na 12:12, nato pa s dvema zaporednima blokoma še povedli s 16:14. V napeti končnici so več zbranosti prikazali Ljubljančani, ki so zasluženo osvojili še 10. naslov srednjeevropskih prvakov (26:24)

Matija Pleško, trener ACH Volleyja Ljubljana: ''Fantje so resnično igrali v rdečih obratih. Igrali so odlično, kvalitetno odbojko prva dva niza. V začetku tretjega niza sem povedal, da bo to težko držat, da naj pademo zaradi njihove dobre igre, ne zaradi naših napak. Žal se je točno to zgodilo, saj smo jim pet žog pri rezultatu 7:7 podarili. Vsekakor vse čestitke vsakemu posamezniku, danes so res dihali kot ekipa, želeli so si tega naslova. To se je tudi videlo in zelo sem vesel, da smo uspeli v svoji nameri.''


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?