Novice

Dobljani premagali zmaje

SK Zadruga AICH/Dob : ACH Volley Ljubljana 3:1 (23, -22, 25, 22)

SK Zadruga AICH/Dob: Stelmach, Landfahrer 22, Hruška2, Steiner, Palgut 7, Miranda de Alcantra 11, Kolev 13, Mlynarčik 16, Pušnik, Krassnig, Tröthann, Kasnik.

ACH Volley Ljubljana: Flajs, Vučićević 21, Kumer, Purić, Pavlović 6, Satler, Dagostino, Okroglič 9, Vilimanović 5, Pokeršnik 18, Videčnik 8, Kök.

Zmaji so tokrat v srednjeevropski ligi gostovali pri dobrih znancih SK Zadruga v Pliberku. Domačini, ki so celotno srečanje odigrali na visokem nivoju, so slavili s 3:1. Pri Ljubljančanih je doma zaradi poškodbe ostal Petar Đirlić.

Pobudo so na začetku prvega niza hitro prevzeli gostje, ki so povedli s 7:3 in trener SK Zadruge Matjaž Hafner je ukrepal s polminutnim odmorom. Ljubljančani so prednost držali vse do 16. točke, ko so domači odbojkarji z blokom izenačili, z asom Mlynarčika pa povedli za točko (17:16). Zmaji so si z dobrim servisom Videčnika in uspešnim prvim tempom Pavlovića priigrali manjšo prednost (19:17), a v končnico so znova vstopili s poravnanim izidom (20:20). Na koncu so odločale napake in teh so na začetnem udarcu slovenski prvaki storili 7, medtem ko nasprotniki v uvodnem nizu le 1. Dobljani so zaključili niz z blokom, ki jim je v nizu prinesel 5 točk, Ljubljančanom pa le 1 (23:25).

Drugi niz se je pričel po željah domačih odbojkarjev. Nemudoma so povedli s 3:0 in tudi v nadaljevanju niso popuščali (11:7). Zmaji so se zbrali, že približali na le točko zaostanka (12:11), a ponovno dovolili nasprotnikom, da so se odlepili (18:14). Avstrijci so si tik pred končnico ponovno priborili zajetno količino prednosti (20:16), toda gostje se niso predali. Na začetni udarec je prišel Pavlović (21:18), ki je uspel oddaljiti nasprotnike od mreže, in na servisu je ostal vse do zaključne žoge za izenačenje na 1:1 v nizih (21:24). Drugo priložnost za osvojitev niza je izkoristil Vučićević (25: 22).

V tretjem nizu si nobena ekipa ni priigrala zavidljive prednosti, temveč sta se nenehno izmenjevali v vodstvu. Z asom Alcantra so domači prišli do vodstva 18:16, a so zmaji izid takoj poravnali. Z blokom Vilimanovića so Ljubljančani povedli z 22:21 in kasneje imeli 2 zaključni žogi za vodstvo z 2:1 v nizih, ki pa ju niso izkoristili. Dobljani so tako kaznovali slovenske prvake in si zagotovili vsaj točko na srečanju (25:27).

Avstrijci so še naprej izvajali pritisk nad oslabljenimi zmaji in to jim je skozi celoten niz zelo dobro uspevalo (17:13). Gostje niso našli protiorožja na visok blok gostiteljev (21:17), ki so na koncu zasluženo slavili s 3:1 (22:25).

Matija Pleško, trener ACH Volleyja Ljubljana: ‘’Kar že vseskozi ponavljam je, da nam kot aktualnemu prvaku ne bo nikjer lahko, v nobeni dvorani in tudi doma ne, in to bom govoril še naprej. To ponavljam vsak trening in prej ko bomo vsi skupaj to dojeli oziroma razumeli, bolje bo. Res pa je, da smo danes imeli boljši sprejem, pa smo imeli slabši napad. Naredili smo 18 napak na servisu, po drugi strani pa nismo sestavili niti enega asa. Vsak trening delamo na servisu in enostavno je, če ne dosežeš asa, če ne oddaljiš nasprotnika od mreže, izgubiš tekmo.’’


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?