Novice

Doma ugnali Waldviertel

ACH Volley Ljubljana : Union Raiffeisen Waldviertel 3:0 (18, 17, 24)

ACH Volley Ljubljana: Flajs, Vučićević, Kumer, Purić 7, Pavlović, Satler, Dagostino, Đirlić 25, Okroglič 2, Vilimanović 2, Pokeršnik 7, Videčnik 4, Kök 2.

Union Raiffeisen Waldviertel: Binder, Darmois 11, Bornemann 2, Bartoš 1, Tiller, Fullerton 6, Boff 3, Hahn, Szarek 7, Siwczyk 4, De Vries 1, Borris 3.

V letošnji sezoni so se oranžni zmaji drugič srečali z avstrijskim Waldviertlom in še drugič vknjižili zmago. Z novimi 3 točkami so se ponovno zavihteli na vrh lestvice.

Slovenski prvaki so začeli odločno in z drugim zaporednim blokom Đirlića povedli s 5:3 ter do konca niza vodstva niso več izpustili iz rok. Z blokom Okrogliča so Ljubljančani priigrali 14. točko (14:10), tudi v nadaljevanju pa Avstrijci niso našli pravega recepta za razpoloženega Đirlića in visok blok domačinov, ki so povedli z 1:0 v nizih (25:18).

Drugi niz je postregel s precej bolj izenačeno igro, predvsem v prvem delu (11:11), nato pa so se gostitelji z zbrano igro odlepili (14:11). Prednost so le še poviševali in trener gostov je še drugič ukrepal s polminutnim odmorom (20:14), ki pa ni pomagal. Zmaji so slavili s 25:17.

V tretjem smo spremljali podoben scenarij kot v prejšnjem nizu. Izenačeno igro na začetku, tokrat pa so si Ljubljančani priigrali prednost zahvaljujoč začetnemu udarcu Mateja Köka (11:7). Domačini niso popuščali (19:16), vendar pa so se na račun slabšega ljubljanskega sprejema Avstrijci v končnici povsem približali in imeli žogo za niz. Zmaji so delo vendarle dokončali z rezultatom s 3:0 (26:24).

Matija Pleško, trener ACH Volley Ljubljana: ''Danes smo držali takšen ritem igre, da smo premagali solidno sestavljenega nasprotnika. Po mojih pojmih ima Waldviertel dobro ekipo, kar so pokazali tudi v Kamniku, ko so premagali Calcit Volley in če jim pustiš igrat, je vedno lahko neugodno. Mi smo prikazali solidno predstavo, upam pa, da bomo še rastli v igri, saj nam na nobeni tekmi ne bo lahko.''


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?