Novice

Domov s polnim izkupičkom

Budva, 11, januarja 2012 - Moštvo ACH Volleya je izpolnilo svojo prvo ponovoletno evroligaško nalogo in se vrača z gostovanja v Črni Gori s polnim izkupičkom oz. z zmago 0:3 v nizih proti Budvanski Rivijeri (26, 17,21).

Izredno izenačen je bil prvi niz v katerem so ves čas vodili gostitelji, toda v končnici so vendarle bili boljši odbojkarji ACH Volleya. Slednji v drugem nizu niso dovolili nobenega presenečenja in so Budvi nato prepustili le 17 točk. V tretjem nizu pa je že kazalo na katastrofalen poraz Budve, saj so na drugem tehničnem odmoru gostitelji zabeležili le 5 točk. Potem pa se je gostom iz Ljubljane vse skupaj malce ustavilo. Odbojkarji Budve so naredili zelo dober delni izid, ki pa vendarle ni ogrozil zmage gostov v tem nizu kot tudi ne zmage v tem dvoboju.

Igor Kolaković je od začetka do konca ponudil priložnost Flajsu, Komelu, Vinčiću, Vidiču, Rašiću, Šketu in Lewisu. Po menjavah je posegal le taktično, ko je v igro pošiljal Klobučarja na servis in Čebulja v blok. Najbolj učinkovit igralec tekme v vrstah oranžnih zmajev je bil ponovno Šket z doseženimi 16 točkami, v vrstah gostiteljev pa Raić z 20 točkami.

Igor Kolaković, glavni trener: "Prvi niz je prelomil tekmo, tako kot jo je prelomil tudi v našem dvoboju proti Belchatowu v Stožicah. Nedvomno smo bili potrpežljivi in vztrajni, čeprav v igri nismo blesteli. Toda vse končnice smo odigrali brez napak in to je dalo želeni rezultat. Drugi in tretji niz smo odigrali zelo dobro. V tretjem nizu smo sicer malo prezgodaj uspeli narediti preveliko razliko in potem smo rezultat nekako zapravljali, čakali na napsotnika, vendar pa pri tem nismo ogrozili končni izid in zmago. Lahko smo zadovoljni z doseženim, saj smo bili pod velikim pritiskom, a smo dosegli zastavljeni cilj ."

Andrej Flajs, kapetan: "Danes smo odigrali odlično, menim da je to eno naših  boljših gostovanj. Ključno je , da smo naredili malo napak, da smo pritiskali s servisom in igrali zbrano. V tretjem setu gostiteljev nismo pustili do njihove igre. Zdi se mi zelo pomembna končnica prvega niza, ko smo zaostanek spremenili v vodstvo in potem tudi v zmago. Na nasprotni strani je zagotovo najbolje igral Raić, igral je še na višji ravno kot prej. Njega nismo uspeli nevtralizirati. Za vse ostale pa smo imeli rešitve. Tako se je znova pokazalo, da en sam igralec ne more rešiti tekme in da je pomembna ekipa."

Odnosi z javnostjo


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?